GİMDER'den Milletvekillerine Mektup

Bazı Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanunun tasarısının mecliste yasalaştığı gün Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği Plan Bütçe Komisyon Üyesi Milletvekillerine mektup yazdı.

GİMDER'den Milletvekillerine Mektup
TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan Bazı Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanun’a ilişkin olarak Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği (GiMDER) Plan Bütçe Komisyon Üyesi Milletvekillerine mektup yazdı. Dernekten yapılan açıklamaya göre Vergi Dairesi Müdür ve Müdür Yardımcıları olarak taşrada halk ile içiçe görev yapan vergi dairesi yöneticilerinden yansıyan taleplere duyarsız kalmayan Dernek Yönetimi bu isteği Meclis’e taşıdı. Mektupta “15 Temmuz ve tüm terörle mücadele şehitlerinin şahsi ve şirket ortaklığından kaynaklı vergi borçları ile SGK, Belediyeler vb. tüm kamu kuruluşları ve meslek odaları tarafından tahakkuk ettirilen her türlü alacağın takibinin sonlandırılarak bu borçların terkinin sağlanmasının uygun olacağı düşünülmektedir” ifadeleri yer aldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon üyelerine faks ve e-posta yoluyla iletilen bu anlamlı önerinin meclise sunulacak yasa tasarısı ve teklifleri sırasında dikkate alınması bekleniyor.

Mektubun tam metni şu şekilde: ”Türkiye’nin 81 ilinde görev yapan vergi dairesi müdür ve vergi dairesi müdür yardımcılarının tek mesleki derneği olarak vatandaşlarımızdan kendilerine yansıyan ve üyelerimiz tarafından Derneğimize iletilen talepler doğrultusunda TBMM’de görüşülmekte olan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı’na aşağıda açıklanan konunun dahil edilmesini bilgi ve takdire sunarız.

667 Sayılı KHK 7. Maddesinin 1. Fıkrasının 3. Cümlesini değiştiren 670 Sayılı KHK ile 15 Temmuz vatan savunmasında şehit olan sivillerin SGK prim borçlarının terkin edilmesi sağlanmıştır.

Söz konusu düzenlemenin kapsamının genişletilerek Türkiye Cumhuriyetinin her ferdinin minnet borcunun bulunduğunu düşündüğümüz 15 Temmuz ve tüm terörle mücadele şehitlerinin şahsi ve şirket ortaklığından kaynaklı vergi borçları ile SGK, Belediyeler vb. tüm kamu kuruluşları ve meslek odaları tarafından tahakkuk ettirilen her türlü alacağın takibinin sonlandırılarak bu borçların terkinin sağlanmasının uygun olacağı düşünülmektedir.

Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet muhafazası için vatan borcunu canı ile ödeyen bu kahramanlarımızın yakınlarının böyle bir düzenlemeyi istemeyecek kadar onurlu bir duruş sergilediklerine olan inancımızla birlikte, bu topraklarda yaşayan fertler olarak bizlerin yerine getirmesi gereken bir sorumluluğumuz bulunduğu düşüncesinden hareketle, konuya göstereceğiniz hassasiyet için teşekkürümüzü sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim”.
Kaynak: İHA