Eyüp'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Resmi formatlardan ziyade; dört gün sürecek eğlencesiyle, sporuyla gençliğe daha çok hitap edecek, dopdolu bir programla kutlamaları yapıyoruz” dedi.

Eyüp'te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Eyüp’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen programla kutlandı. Eyüp Belediyesi’nin, Eyüp Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa organize ettiği programda, öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel gösteriler coşkuyla izlendi.

Eyüp Belediyesi Haliç Etkinlik Alanı’nda düzenlenen programa; Başkan Remzi Aydın’ın yanısıra Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Selahattin Temiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, saygı duruşu ve Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter takımı tarafından çalınan İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından Mehter takımı tarafından bir de konser verildi.

Sonrasında ise program, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterileri, orotoryo gösterisi, 19 Mayıs ile ilgili şiirlerin okunması ve sahne gösterileriyle devam etti.

Gençlerin yoğun ilgisi gösterdiği kutlama programında gerçekleştirilen gösteriler büyük alkış aldı.

Başkan Remzi Aydın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Öncelikle gençlerimizin bayramını kutluyorum. Güzel, anlamlı bir bayram. Biz Eyüp Belediyesi olarak iki yıldır daha farklı şekilde, bir şenlik havasında, bir şölen havasında bayram kutluyoruz. Kapalı salonlarda yapılan resmi formatlardan ziyade, eğlencesiyle, sporuyla gençliğe daha çok hitap edecek, dopdolu bir program formatında kutlamaları yapıyoruz. Burada gençlerimizin müzik gösterileri var, tiyatrolar var, sergiler var, su sporları etkinlikleri var. Heyecan, enerji ve öğrenme hepsi bir arada gerçekleşiyor. Gençleri çok mutlu eden değişik bir 19 Mayıs kutlaması ve şöleni. Bu alanda dört gün sürecek etkinliklerimize herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ise; “Atatürk’ümüzü rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Atatürk’ün evlatları olan bu gençler bize muhteşem bir program izlettirdi. Bu günlere kolay gelinmedi. Tarihimizi öğrenmek ve gençlerimize, yeni nesillere öğretmek, aktarmak durumundayız. Bu ülkede herkesin ülkesi için yapacağı çok şeyler var. Bu gün bir kez daha anlıyoruz ki çok çalışacağız. Yaptığımız her işte bizi ayakta alkışlayacaklar. Bu gençlerimize daha huzurlu, daha mutlu, daha güzel yarınlar bırakacağız. Onlar da çıtayı yükselterek, kendi evlatlarına daha güzel yarınlar bırakacaklar. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA