'Dedeler Ve Neneler Koşusu' İle 'Yağlı Güreşler' İçin Geri Sayım Başladı

Pursaklar Belediyesi 2. Bahar Şenliği kapsamında düzenlenecek olan 11. Dedeler ve Neneler İkinci Bahar Koşusu ile 4. Yağlı Pehlivan Güreşleri 20 Mayıs’ta yapılacak.

'Dedeler Ve Neneler Koşusu' İle 'Yağlı Güreşler' İçin Geri Sayım Başladı
Pursaklar Belediyesi’nin özgün hizmetlerinden biri olan "11. Dedeler, Neneler 2. Bahar Koşusu" ve "Yağlı Pehlivan Güreşleri” müsabakalarını içeren 2. Bahar Şenliği için tüm hazırlıklar tamamlandı. 20 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan şenlikte ilk önce dedeler ve nineler ikinci bahara koşacak, ardından pehlivanlar er meydanına çıkacak.

Her yıl yoğun ilgi gören Dedeler ve Neneler 2. Bahar Koşusu’na bu sene de 2 binin üzerinde başvuru yapıldı. Yaşı geçkin ama gönlü genç dede ve nineler ikinci baharlarında koşarak hem spor yapmanın önemli olduğu mesajı verecek hem de umre, kaplıca tatili, şehir dışı gezisi ve sürpriz hediyeler kazanacak. Koşunun ardından Ayyıldız Mahallesi Özgürlük Parkı’nda er meydanına çıkacak olan 300’ün üzerinde pehlivan, ata sporu güreş ile bahar şenliğini renklendirecek.

Ata sporunu ilçede yaşatıp, dede ve nineleri sporla buluşturan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Spor sağlıktır diyoruz. Cumartesi günü hep birlikte Osman Bey Caddesi’nde buluşup Özgürlük Parkımıza yürüyeceğiz. 20 Mayıs’ta tüm Ankaralıları etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

20 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da Osman Bey Caddesi’nden Dedeler ve Neneler Koşusu ile başlayacak olan 2. Bahar Şenliği, Ayyıldız Mahallesi Özgürlük Parkı’nda yağlı pehlivan güreşleriyle devam edecek.
Kaynak: İHA