Çolakbayrakdar'dan Çerkez Derneklerine Ziyaret

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Çerkez sürgünün 153. yıl dönümü dolayısıyla Kayseri Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mutlu Akkaya ve Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İzhan Baykal'ı ziyaret etti.

Kocasinan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette Başkan Çolakbayrakdar, 153 yıl önce yaşanılan acıları paylaşmak için bir araya geldiklerini belirtti.

Benzer acıların bugünde yaşanmaya devam ettiğini ifade eden Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

'Bir buçuk asırdır birlik, beraberlik kardeşlik ve huzur içerisinde birlikte yaşadığımız Çerkezlerin, 153 yıl önce yaşadıkları o büyük acının dünya üzerinde hiçbir milletin başına gelmemesini diliyoruz ancak ne yazık ki bugün hala İslam coğrafyası üstünde benzer acılar yaşanmaktadır. Dileriz ki bütün dünya üzerinde barış ve kardeşlik hakım olur. Herkes huzur içinde yaşamaya devam eder. Türk milleti olarak bizler barışın, kardeşliğin, huzurun bütün dünya üzerinde hakım olması için elimizden geldiğince çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz.'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Kafkas Kültür Derneği Başkanı Akkaya da Çerkezlerin acısını paylaştığı için Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür etti.

Akkaya, Çerkez sürgününün 153.yıl dönümü dolayısıyla 21 Mayıs'ta Kayseri Doğumevi'nin yanından başlayarak, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’ne kadar yürüyeceklerini ve sonrasında da bir anma programı düzenleyeceklerini dile getirdi.

Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Baykal da dünyada barış ve huzurun hüküm sürmesini dilediklerini ifade etti.

Kaynak: AA