BGC'den İHA'ya İki Ödül

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen BGC 2016 Başarı Ödülleri Yarışmasında İHA iki ayrı ödül birden kazandı. İhlas Haber Ajansı Bursa muhabiri Abdullah Çibir, televizyon görüntü dalında "Boğaya Karate Yapan Adam" adlı eseriyle en iyi görüntü ödülünü alırken, Burak Türker ise "Tavukların Efendisi" isimli çalışmasıyla fotoğraf dalında ödüle layık görüldü.

BGC'den İHA'ya İki Ödül
2016’da hayatlarını kaybeden BGC üyeleri Erhan Tamiş ve Yunus Hakan Güler adına organize edilen yarışmanın ödül töreninde konuşan BGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Özellikle genç meslektaşlarımızın mesleki başarılarının ödüllendirilmesini içeren yarışmamız, bu yıl 18 dalda organize edildi. Yarışmamıza 97 meslektaşımız 163 eserle aday oldu. Jüri üyelerimizin değerlendirmesi sonucu 16 eser başarı ödülü, 18 eser de mansiyon kazandı” dedi.

Konuşmasında basının ve basın çalışanlarının sorunlarına değinen BGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda 2. defa genel başkanlığına seçildiğim Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak, temsil ettiğimiz 8 federasyon, 93 gazeteciler cemiyeti ve yaklaşık 20 bin meslektaşımızın sorunlarını her platformda dile getirerek çözüm arıyoruz.

Ülkemiz, basın/medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğundan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu’nda yeniden yapılanmaya kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulanmaya konulmalıdır.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak mesleğimizin onurunu hak ettiği yere getirinceye ve başta basın özgürlüğü olmak üzere sorunlarımıza kalıcı çözüm yolları üretinceye kadar durmayacağız, omuz omuza vererek çalışacağız. Halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda fedakârca görev yapan meslektaşlarımıza her platformda sahip çıkacağız, destekleyeceğiz" dedi.

Kolaylı’nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, 70. yılını kutlayan Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin, Bursa’ya ve Bursa basınına önemli katkıda bulunduğuna dikkat çekti. BGC’nin Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza attığını ve Bursa’nın en önemli güçlerinden biri olduğunu vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bursa hepimizin göz bebeği, hepimiz Bursa için çalışıyor, Bursa için üretiyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da Bursa’nın en önemli değerlerinden. Nuri Kolaylı, Türkiye genelinde 20 bin gazeteciyi temsil eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 2. defa genel başkanlığına seçilerek Bursa’nın gücünü gösterdi.”

Bursa’nın yaşanabilir, sağlıklı bir kent olması, kalite kenti ve üretim kenti olması için siyasi parti ayırımı yapmaksızın çalıştıklarını vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil aramızda. Bursa’da foto finiş etkinliğini yıllar önce onunla başlattık, günümüzde yine onunla Sağlık Müzesini yapıyoruz. Bursa için el birliğiyle çalışıyoruz” dedi.

Toplumda kentlilik, tarih, çevre bilincinin oluşmasında ve gelişmesinde basının önemli rol oynadığını sözlerine ekleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasını şöyle tamamladı;

“Bursa’yı Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtan değerli basın mensubu dostlarımızdır. Bursa basınına sayısız katkıda bulunan, geçtiğimiz yıl ansızın yitirdiğimiz Erhan Tamiş ve Yunus Hakan Güler kardeşlerimizin adını bu yarışma ile hatırlatan Nuri Kolaylı’ya ve yönetici kadrosuna bir kez daha teşekkür ediyor, ödül kazanan basın mensubu arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ardından gecenin son konuşmasını yapan Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör ise basının önemine dikkat çekti. Halkın haber alma hakkı doğrultusunda kamu hizmeti yapan basının, demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu söyleyen Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, “Basınımız ayrıca, demokrasimizin ve cumhuriyetimizin korunarak kollanmasında önemli rol oynamaktadır. Bu önemli işlevi yerine getiren basın mensuplarına sahip çıkarak başarılı çalışmalara imza atan Bursa Gazeteciler Cemiyeti, bütün Türkiye’ye örnek oluyor. Nuri Kolaylı başkanımızı ve ödül alan-almayan, fedakârca görev yapan bütün basın mensubu arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ödüllerin verilmesi sırasında kısa ve duygu yüklü bir konuşma yapan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, yaklaşık 40 yıl önce Bursa basını ile tanıştığını söyledi.

1980’li yılların başında Bursa basınında çalıştığını ifade eden CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, şöyle devam etti:

“Yıllar sonra, beraber çalıştığım arkadaşlarımla, ağabeylerimle Bursa milletvekili olarak buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. O yıllarda bana destek olan birçok çalışma arkadaşım şu an burada. Duygularımı bir tek sözcük ile ifade etmem gerekirse; Minnettarım. Tıfıl bir tıp fakültesi öğrencisiyken basında çalışmaya başladım. Birçok basın mensubunun bu günlere gelmemde emeği, katkısı vardır. Bu nedenle gerçek anlamda minnettarım” diye konuştu.

Kaynak: İHA