Başakşehirli Genç Sporcular Ödüllerine Kavuştu

Başakşehirli genç sporculardan yıl boyu spor liglerine katılan ve dereceye giren genç sporcular, ödüllerini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

Başakşehirli Genç Sporcular Ödüllerine Kavuştu
Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde 10 farklı spor dalında hizmet veren "Spor Parkları"nda eğitim alan, yıl boyu spor liglerine katılan ve dereceye giren genç sporculara ödülleri verilmek üzere "Spor Şöleni Ödül Töreni” düzenlendi.

Başakşehir Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen törene Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Spor Müdürü Koray Emre Kara, spor parklarında eğitim alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programda genç sporculara yıl boyunca kazandıkları ödüller takdim edildi. Program sonrasında standa kurulan parkta aileleriyle birlikte eğlenceli zaman geçiren çocuklar alandan ayrıldı.

"Sporla ne kadar iç içe olurlarsa gelecekleri o kadar güvende olur"

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, "Gençlerimize Gençlik ve Spor Bayramımız var spor yaptıralım diyoruz, ancak spor yapmak isteyenlere de imkan yok. Öyle olunca nerede spor yapacak? Belediyeler olarak biz bunlara imkan tanımak zorundayız. Hem spor alanı oluşturmak hem de onların düzenli bir şekilde spor yapabilmesi için imkanlar sunmak zorundayız. Gençler ne kadar sporla iç içe olurlarsa gelecekleri o kadar güvende olur. Aynı zamanda bu mesajımız aileler için de geçerlidir. Çocuklarını ne kadar sporla iç içi tutarlarsa o kadar kötü alışkanlıklardan korumuş olurlar.Onun için sporla iç içe olsun temennisinde bulunuyoruz" dedi.

Basketbol eğitimi alan Ayşenur Kınacı, "Başladığımda bilmiyordum basketbolu. Hocalarım sayesinde öğrendim ve çok sağlıklı bir yaşam sürüyorum. Basketbol oynamak ve spor yapmak hem beyinsel açıdan hem fiziksel açıdan çok yararlıdır.Ödül aldım, belediyemiz başta olmak üzere herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Ödül alan öğrencilerden Ali Rıza Arslan mutluluğunu dile getirerek, "Arkadaşlarımın da katkıları var bu durumda. Çok çalıştım, çok zorlandım ama çalışmalarımın karşılığını aldım" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA