ANKESOB Başkanı Yiğiner Açıklaması

'Ekonominin lokomotifi, sosyal barışın teminatı olan esnaf ve sanatkarlarımızı güçlendirerek onların rekabet gücünü artırmak ve böylece dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak hepimizin hedefidir'.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, esnaf ve sanatkarların ekonominin lokomotifi ve sosyal barışın teminatı olduğunu belirterek, 'Onların rekabet gücünü artırmak ve böylece dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak hepimizin hedefidir.' ifadesini kullandı.

ANKESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu (ADAPTEKS) Projesi kapsamında Birliğe bağlı oda başkanları ve yöneticilerine Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Eroğlu tarafından 'İletişim Becerileri' eğitimi verildi.

ANKESOB Toplantı Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Başkan Mehmet Yiğiner, proje ile esnaf ve sanatkarların uyum yetenekleri ve hizmet kapasitelerinin arttırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Esnaf ve sanatkarların ekonominin lokomotifi ve sosyal barışın teminatı olduğuna dikkati çeken Yiğiner, 'Onların rekabet gücünü artırmak ve böylece ülke olarak dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak hepimizin hedefidir.' değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Erhan Eroğlu da iletişimin insan hayatındaki tüm süreçlerde bütünleştirici bir rolü olduğunu belirtti.

Anlamak için önyargıların bir kenara bırakılması gerektiğine işaret eden Eroğlu, 'Hepimiz çok iyi işitiyoruz ama iyi dinleyemiyoruz. Yargıyla dinliyoruz, algıyla dinlemiyoruz. Yargılarla işitirsek kimseyi anlayamayız, anlayamazsak da kendimizi anlatamayız.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA