85. Uluslararası Karavan Festivali

Datça ilçesinde düzenlenen festivale yurt içi ve yurt dışından ekipler katılıyor Muğla Valisi Çiçek: 'Muğla'mızın ve Datça'mızın havası, denizi, iklimi, güneşi dünyaca meşhurdur ama daha önemlisi burada insanımızın misafirperverliğini, hoşgörüsünü, güler yüzlülüğünü, sıcakkanlılığını yakından görme fırsatınız olacak'.

Datça ilçesinde düzenlenen ve 10 gün sürecek 85. Uluslararası Karavan Festivali başladı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonunca (FICC) Türkiye Kamp ve Karavan Derneği ev sahipliğinde düzenlenen festivalin startını verdi.

Datça Aktur Kamp Alanı'nda düzenlenen törende konuşan Çiçek, festivale Türkiye'nin yanı sıra 10 ülkeden karavan ve kampçıların katıldığını söyledi. Datça'nın kamp ve karavan turizminin başkenti olmaya aday olduğunu belirten Çiçek, 'Muğla'mızın ve Datça'mızın havası, denizi, iklimi, güneşi dünyaca meşhurdur ama daha önemlisi burada insanımızın misafirperverliğini, hoşgörüsünü, güler yüzlülüğünü, sıcakkanlılığını yakından görme fırsatınız olacak.' diye konuştu.

Muğla'nın eşsiz güzelliklere sahip bir şehir olduğunu vurgulayan Çiçek, kentin tarihi ve doğal güzellikleriyle bulunmaz olduğunu dile getirdi. Programa katılanları Muğla'nın gönüllü tanıtım elçisi olmaya davet eden Çiçek, 'Festival süresince ilimizin güzelliklerini sosyal medyada bolca paylaşmanızı, ülkelerinize döndüğünüzde Muğla'mızın güzelliklerini çevrenize anlatmanızı istiyorum. Muğla'nın gönüllü tanıtım elçisi olmanızı rica ediyorum.' dedi.

- 'Olimpiyat niteliğinde'

FICC Başkanı Joao Alves Pereira ise federasyona üye ülkelerin kampçılarının katıldığı bu etkinliklerin bir olimpiyat niteliğinde olduğunu aktardı.

Etkinliklerin, düzenlendiği ülkenin turizm ve tanıtımına büyük fayda sağladığını anlatan Pereira, 'Kampçılar ve karavancılar bu büyük turizm olayında dostluk alışverişinde bulunarak dünya barışına katkıda bulunurlar. Muğla'dan ve Türkiye'den çok güzel anılarla ülkelerimize döneceğimize inanıyorum. Hepimizin Türkiye'de unutulmaz anlar yaşamamızı dilerim.' dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Metanet Çulhaoğlu, Muğla Valisi Çiçek ve Datça Kaymakamı Vehbi Bakır'a katkılarından dolayı teşekkür belgesi sundu.

Festivale 75 karavanda 170 kişi katıldı. Katılımcılar 10 gün boyunca Muğla ve ilçelerindeki tarihi ve turistik yerleri gezecek.
Kaynak: AA