37 Yıl Sonra Muş'ta Buluştular

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Muş Alparslan Devlet Üretme Çiftliği’nde çalışan ve 1980 yılında çeşitli illere tayinleri çıktıktan sonra emekli olanların çocukları, 37 yıl aradan sonra Muş’ta buluştu.

37 Yıl Sonra Muş'ta Buluştular
Sosyal paylaşım sitesinde kurulan ’Alparslan Gençlik Grubu’nda organize olan TİGEM eski çalışanlarının çocukları, Muş’a 3 günlük gezi düzenledi.

İlk olarak anne-babalarının eski çalıştıkları kurum olan ve şimdiki adı Berce Beraberce Tarım İşletmeleri olan tesisi gezen grup, daha sonra kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ederek piknik yaptılar. Yapılan organizasyonla ilgili açıklama yapan Cihat Işık, 1960-1970 yılları arasında dünyaya gelenlerin ’Alparslan Gençlik Grubu’nda organize olduğunu söyledi.

Daha sonra gezi düzenleme kararı aldıklarını ifade eden Cihat Işık, "Bizler, 1960-1970 doğumlu yaş grubunda bulunan ve aynı yerde çocukluğunu yaşayan insanlarız. Sosyal medya üzerinden uzun yıllar sonra birbirine ulaşan, varlığından haberdar olan çok şanslı bir nesiliz. Babalarımızın 1970-1980’li yıllarda Muş Alparslan Devlet Üretme Çiftliğinde (TİGEM) bir arada çalışmış olması nedeniyle bizlerin de çocukluğu şu an ki ismiyle Berce Beraberce Tarım İşletmesi’nde geçti. Kimimiz Muşlu, kimimiz Erzurumlu, kimimiz Vanlı, kimimiz Edirneli, kimimiz Giresunlu, kimimiz Trabzonluyuz. Kısacası bizler Türkiye’yiz, Türkiyeliyiz" dedi.

Gezi için yaklaşık bir yıldır çalışma yürüttüklerini dile getiren Işık, "Bir yıla yakın hazırlık ve gayretin neticesinde, yaklaşık 35 arkadaş buluştuk ve Muş’a geldik. Halen Muş’ta yaşayan arkadaşlarımızın da katılımıyla yaklaşık 50 kişiye ulaştık. Her birimizin Muş’ta kalacağı ev, misafir olabileceği akrabaları olmasına rağmen ve tüm ısrarlara rağmen 3 günlük rezervasyon yaptığımız otelden ayrılmadık ve bir arada olmayı yeğledik. Birlikte olduğumuz her an bir fırsat, bir sohbet ve bir muhabbet içeriyordu. Çocukluk anılarımızın önemli bir öznesi olan TİGEM’i gezdik ve her sokağında anılarımızı bulduk, hasret giderdik. Bir çoğumuzun ilkokul eğitimini aldığı Alparslan İlköğretim Okulundaki sıralarımızı bulduk ve yeniden öğrenci olduk. Üç gün boyunca dolu dolu yaşadığımız bu ziyarette; Kale Parkı, TİGEM, Abdurrahman Paşa Köprüsü ve Murat Köprüsü mesire yerleri, çarşı alışverişi ile araç gezisi yaptık. Kısacası Muş’u soluduk, Muş’u yaşadık. Muş’un misafirperver ve gönlü zengin insanlarınca konuk edildik. Muşluluğumuz ile gurur duyduk. Yaptığımız ziyaretin en güzel yanı ise, uçak yolculuğu ile geliş ve dönüşümüz oldu. Yorulmadan ve keyifle bir yolculuk geçirdik. Gururlandık, keyif aldık. Birçok ilden yapılan seferlerin varlığını öğrenip, mutlu olduk. Alparslan üniversitesinin ilimize kazandırdığı ivmeye şahit olduk. Muş gelişmeye, büyümeye karalı bir şehir görüntüsü verdi bizlere" diye konuştu.

Edirne’de dünyaya gelen ve babasının görevi nedeniyle 4 aylıkken Muş’a gelen Kamuran Keser de, 15 yaşına kadar Muş’ta yaşadığını söyledi.

Çocukluk yıllarının Muş’a geçtiğini belirten Kamuran Keser, "15 yaşındayken babam emekli oldu ve İstanbul’a taşındık. Geçtiğimiz yıl ’Alparslan Gençlik Grubu’nu dahil oldum ve Muş gezisi düzenleneceğini duyunca çok sevindim. 37 yıl aradan sonra çocukluk yıllarımın geçtiği Muş’a gelmek beni hem duygulandırdı, hem de çok heyecanlandırdı. Şu anda tarifi imkansız duygular içerisindeyim" dedi.

Kaynak: İHA