25 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Termal Turizm Festivali

Festival kapsamında satranç turnuvası düzenlendi.

Havza ilçesinde, bu yıl 27'ncisi düzenlenen '25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali' kapsamında satranç turnuvası düzenlendi.

Havza Spor Salonu'nda düzenlenen 'Havza 25 Mayıs Festivali 3. Geleneksel Ulusal Ödüllü Otat Gıda Satranç Turnuvası'na 241 sporcu katıldı.

Havza Kaymakamı Vekili Cengiz Nayman, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, 25 Mayıs'ın Türkiye ve Havza için önemli olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı kapsamında 25 Mayıs'ın önemini yeterince anlatamadıklarına inandığını dile getiren Nayman, şöyle konuştu:

'Atatürk'ün 1924 tarihinde söylediği 'Muhterem Havzalılar, ilk cüreti, ilk cesareti gösteren, ilk teşkilatı yapan sizlersiniz. Bundan dolayıdır ki Havza'ya ve Havzalılara çok borçluyum.' sözü vardır. Atatürk, Havza'da 18 gün kalmıştır. Bunun duyurulması ve bilinmesi önemli.'

Belediye Başkanı Murat İkiz ise, turnuva sponsoru Otat Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başaran'a teşekkür ederek, 'Mustafa Bey'in destekleri ile üç yıldır devam eden satranç turnuvamız inşallah uluslararası boyut kazanır. İlçemizin tanıtımına önemli katkıda bulunacak turnuvadaki sporcularımıza başarılar diliyorum.' ifadesini kullandı.

Daha sonra Nayman ile İkiz, turnuvanın başlangıç hamlesini yaptı.

Turnuva, yarın sona erecek.

Kaynak: AA