Vatandaşlara 'Yapılandırma' Çağrısı

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, özellikle birikmiş borçların ödenmesinde büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınan son şansın kaçırılmaması gerektiğini bildirdi.

Temiz, Kocaeli Ticaret Odası'nda (KOTO) düzenlenen basın toplantısında, 19 Ağustos 2016'da yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunundan yararlanma süresinin 25 Kasım 2016'da sona erdiğini hatırlattı.

Kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlara yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı verildiğini dile getiren Temiz, kasım ayında ödemelerini yapmadıkları için kanundan yararlanma hakkını kaybeden vatandaşlara kanuna eklenen geçici bir madde ile son bir şans verildiğini kaydetti.

Yapılan düzenlemeyle ilgili bilgi veren Temiz, 'Yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs'a kadar ödeyebilecektir. Böylece, kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Ayrıca kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerdir.' diye konuştu.

Temiz, kanun kapsamında ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödeme sürelerinin dörder ay uzatıldığı bilgisini vererek, şunları kaydetti:

'6736 sayılı Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için mayıs ayında yapılması gereken ödemeler büyük önem taşımaktadır. Zira, kanundan yararlanabilmek için getirilmiş önemli şartlardan biri de ilk 2 taksitin süresinde ödenmesidir. Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk 2 taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesinde büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir.'

Toplantıya, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile KOTO Başkanı Necmi Bulut da katıldı.

Kaynak: AA