Ürgüp Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi

Hizmet-İş Sendikası ile Ürgüp Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Hak-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Hak-İş Sendikası Ürgüp Temsilcisi Halit Başdeli katıldı.

Yapılan görüşmeler sonunda anlaşma sağlanarak mevcut kadrolu işçilerin maaşı için Başkan Yıldız ile Çelik toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Toplu iş sözleşmesine göre birinci yıl için yüzde 10, ikinci yıl için yüzde 11, üçüncü yıl içinde yüzde 12 artış yapılması noktasında anlaşma sağlandı.

Günün imkanları dahilinde en iyi zammın verildiğini söyleyen Yıldız, 'Hak haklının vazgeçilmez hakkıdır mantığı ile göreve geldiğimizden bu zamana kadar işçimizin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını verdik. Büyüyen ve gelişen Türkiye'de önümüzdeki 3 yıl için işçimize vereceğimiz maaş oranları tatmin edici seviyededir. İnşallah bu yapmış olduğumuz sözleşme işçilerimize ve belediyemize hayırlı olur' dedi.

Ürgüp Belediyesinin 8 yıldır ne işçiyi ne de sendikayı mağdur etmediğini kaydeden Çelik de sözleşmenin işçilere, sendikaya ve belediyeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA