TÜB Selanik'te Tanıtıldı

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB), 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek 'Türk Eğitim Günleri'ne katıldı.

TÜB üyesi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi'ne ek olarak İstanbul Üniversitesi de, dört gün süren fuarda, yaklaşık 20 bin ziyaretçiye eğitim programlarını, akademik imkanlarını, yayın faaliyetlerini uluslararası boyutta tanıtma fırsatı buldu.

Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu, fuar öncesinde, Türkiye'den gelen heyete resepsiyon verdi.

Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona ÇOMÜ, İstanbul, Trakya, Namık Kemal ve Kırklareli üniversitelerinin rektörleri, akademik ve idari personelleri katıldı.

Resepsiyonda konuşan Başkonsolos Okan, Türkiye'den fuara katılmak için gelen üniversitelerin tanınmış olmasının ve Yunan halkının Türkiye'ye ve Türk diline olan ilgisinin artmasının kendisini bu projeye teşvik eden iki unsur olduğunu söyledi.

Gelişen ekonomik, ticari ve turizm ilişkilerinde Türkçe bilen, lisans ve yüksek lisans eğitimi almış kalifiye elemana olan ihtiyacın hızla arttığını belirten Okan, 'Yunanistan’da Türk üniversitelerine yönelik bir potansiyel olduğuna inanıyorum. Önemli olan zihinlerdeki ön yargıları kırabilmektir. Yunanları ülkemizde en iyi eğitimi alacaklarına ikna edebilmektir. Bu doğrultuda hep birlikte başarılı bir ilk adım atacağımıza yürekten inanıyorum.'

TÜB Dönem Başkanı ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise, üniversitelerin kendi içlerine kapanarak ilerleme kaydedemeyeceğini hatırlattı.

Ülke sınırlarını aşıp, gelişmiş üniversiteler ile hem iş birliği yapmak hem de onları geçmeye çalışmak durumunda olduklarına işaret eden Acer, şöyle konuştu:

'Bu anlamda Trakya Üniversiteler Birliğinin içinde olduğu iş birliği bizim için önemlidir. Aramızda daha fazla uluslararası öğrenci görürsek hem üniversitelerimiz adına hem de Türkiye yükseköğretimi adına büyük bir katma değer oluştururuz. Bu vesileyle bu organizasyonun düzenlenmesine büyük katkı sunan konsolosluğumuza teşekkür ederiz.'

Kaynak: AA