TÖMER Kırgızistan'da Yeni Mezunlarını Verdi

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Sula: '1996 yılından bu yana 32 bin kursiyere Türkiye Türkçesi'ni öğrettik' Büyükelçilik Üçüncü Katibi Çelikkaya: 'Dil öğrenmede amaç aynı dili konuşmak değil, aynı şarkıyı dinlediğinizde aynı duyguyu hissedebilmektir'.

BİŞKEK – Kırgızistan’da 21 yılda 32 bin kişiye Türkçe öğreten Bişkek TÖMER, bu yıl da mezunlarını verdi.

Kırgızistan Devlet Konser Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği yetkilileri, Kırgızistan'daki üniversitelerin öğretim üyeleri ile TÖMER'den mezun olan kursiyerler ve aileleri katıldı.

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Recep Sula, törende yaptığı konuşmada, Türkçe öğrenen kursiyerleri tebrik ederek, '1996'dan bu yana 32 bin kursiyere Türkiye Türkçesi'ni öğrettik.' dedi.

Sula, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında kursiyer sayısının 3 bin 275’e çıktığını ifade ederek, Kırgızistan'da Kırgızca ve Rusça dillerinden sonra en çok konuşulan dilin Türkiye Türkçesi olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Büyükelçilik Üçüncü Katibi Muhammed Çelikkaya da Türkçe’nin önemine işaret ederek, gösterdikleri gayretten dolayı kursiyerleri kutladı.

Türkçe öğrenenlerin iki ülke halkı arasında köprü vazifesi göreceğinin altını çizen Çelikkaya, “Dil öğrenmede amaç aynı dili konuşmak değil, aynı şarkıyı dinlediğinizde aynı duyguyu hissedebilmenizdir, aynı tabloya baktığınız zaman aynı şeyi görebilmemizdir, dünyayı aynı gönül güzüyle his edebilmemizdir.” diye konuştu.

Çelikkaya, dil öğrenmek için zamanlarından fedakarlık eden kursiyerlerin kendilerine en önemli yatırımı yaptıklarını söyledi.

TÖMER’in çalışmalarını takdir eden Çelikkaya, “Bu kurum çok başarılıdır. Kurumun başarısı somuttur ve ortadadır. Kurumun başarısı, dünyada onlarca ülkede ve binlerce kişiye Türkçe Türkçesi'ni öğretmekle sabittir.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından daha önce seçilen 12 kursiyerin katılımıyla Türkçe şarkı yarışması düzenlendi. Yarışmayı, Sezen Aksu’nun “Geçer” adlı eserini seslendiren Viyana Kerimbekova kazandı.

Kırgız-Türk Anadolu Meslek Kız Lisesi öğrencilerinin geleneksel Kırgız kıyafetlerini sergilediği defilenin ardından sponsor şirketlerin yetkilileri ve kursiyerler ödüllendirildi.

Kaynak: AA