TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu

CHP İzmir Milletvekili Çıray:'AKP'lilerin komisyonumuzun sağlıklı çalışmasını engellemesi ve süre uzatımına gitmemesi, Sayın Kılıçdaroğlu'nun kurgu iddiasına haklılık kazandırmakta, milletimizi şüphe duymaya itmektedir'.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporunun 4 ayı aşkın süredir yazılmamasını eleştirerek, 'AKP'lilerin komisyonumuzun sağlıklı çalışmasını engellemesi ve süre uzatımına gitmemesi Sayın Kılıçdaroğlu'nun kurgu iddiasına haklılık kazandırmakta, milletimizi şüphe duymaya itmektedir.' dedi.

Çıray, partisinin İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, üyesi oldukları TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun çalışma süresinin 3 Ocak 2017 tarihinde tamamlandığını ancak raporunun henüz hazırlanmadığını belirtti.

Komisyonun CHP'li üyeleri olarak, taslak raporun kendilerine iletilmesini istediklerini aktaran Çıray, alternatif raporlarını kamuoyuyla paylaşmalarının ancak bu şartla mümkün olacağını ifade etti.

AK Parti'nin, komisyonun işlevini sağlıklı şekilde yürütmesini engellediğini savunan Çıray, 'AKP'nin, Sayın Erdoğan'ın deyimi ile Gülen ile aynı menzile yürüyüşü sırasında devletimizin ele geçirildiği açık. Ordu, emniyet ve adalet başta olmak üzere perişan olmayan devlet kurumuz kalmamış. Bütün bu gerçeklere bakıldığında AKP'lilerin komisyonumuzun sağlıklı çalışmasını engellemesi ve süre uzatımına gitmemesi Sayın Kılıçdaroğlu'nun kurgu iddiasına haklılık kazandırmakta, milletimizi şüphe duymaya itmektedir. Milletimiz haklı olarak Bank Asya'da havale yapan bakkalı çakkalı değil, milyonlarca dolar işlem yapanları bilmek istiyor.' diye konuştu.

Çıray, milletin 15 Temmuz'un gerçeklerinin öğrenmesinin, sosyal bütünleşme ve başta Meclis olmak üzere tüm kurumların yeniden kurulması ve ihyası için olmazsa olmaz şart olduğunu dile getirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aytun Çıray, komisyonun zamanında raporunu hazırlamadığı gerekçesiyle 'düştüğü' yönünde iddiaların olduğu, CHP'nin bu konuda genel görüşme önergesi verip vermeyeceği yönündeki soruya, 'Bugünden başlayarak, anlayışla karşıladığımız bekleyiş sürecini sona erdiriyoruz. Bununla ilgili, bütün hukuki süreçleri de işletmeye kararlıyız. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi komisyon üyeleri makul bir süre içerisinde, önümüzdeki günlerde bize bu taslak raporu vermezse, söylediğiniz o önergeyle TBMM Başkanlığına başvuruda bulunacağız.' yanıtını verdi.

Kaynak: AA