SP Genel Başkanı Karamollaoğlu Hatay'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hatay’da düzenlediği basın toplantısında, "15 Temmuz kalkışmasının altında sadece Fetullah Gülen hareketi yok, ABD’nin kendisi de var" dedi.

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu Hatay'da
Hatay’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, “15 Temmuz kalkışmasının altında sadece Fetullah Gülen hareketi yok, ABD’nin kendisi de var. Böyle bir iş eğer Fetullah Gülen buraya gelirse o da ister istemez tahminimce kendi bildiklerini aktaracaktır. Aktarmasa bile aktarma ihtimalini düşünerek ABD’yi deşifre edecek bir kişiyi benim kanaatim Türkiye’ye göndermezler” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Reyhanlı ilçesinde Katarlı bir yardım kuruluşuyla yetim çocuklar için yaptığı çocuk yaşam merkezinin açılışı için kente geldiğini ifade eden Karamollaoğlu, "Suriye’de yüz binlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan evini barkını terk etti. Suriye bir harabeye döndü, kimse de bundan memnun değil. Ümit ederiz ki hükumetler konunun bir an önce çözümü, iç çatışmanın durması için gayret sarf eder. Bu bölgeye dışarıdan müdahaleler olduğu müddetçe, şahsi kanaatimce burada akan kan durmaz, çatışmalar sona ermez. Çünkü dışarıdan gelip burayı tanzim etmek isteyenlerin bir takım niyetleri, hedefleri var. O hedefler değişmeyeceğine göre Suriye probleminin bu bölgede yaşayan insanlar, ülkeler tarafından çözülmesi icap eder" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmesine değinen Karamollaoğlu, “ABD’ye giderken ’nokta mı, virgül mü’ diye bir mesele ortaya çıktı. Biz nokta mı, virgül mü konuldu anlamıyoruz, bazıları noktalı virgül diyorlar. Herhalde bir fasıla olacak. Ben ABD’nin Orta Doğu’da oyun kurucu olarak temel hedefinden vazgeçeceği kanaatinde değilim. Öyle bir niyeti olsaydı bu savaşın bu noktaya gelmesine de mani olmuş olurdu, bu kadar kanın akmasına da mani olabilirdi, olmadı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA