SGK'dan 'Yapılandırma' Uyarısı

SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, sigorta prim borçlarını yapılandıranların ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödemeleri gerektiğini bildirdi.

SGK'dan 'Yapılandırma' Uyarısı
Deniz, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. ATB Meclis Başkanı Cahit Kayan ve Yönetim Kurulu üyeleri Halil Bülbül ile Cüneyt Doğan'ın da yer aldığı ziyarette konuşan Deniz, sigorta prim borcu bulunan ve 6736 sayılı Kanun kapsamında çıkarılan yapılandırmaya başvuran işveren ve sigortalıların ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödemesi gerektiğini belirtti.

Deniz, Antalya'da 35 işverenin, 25 bin de Bağ-Kur'lunun sigorta borcunun yapılandırılması için başvurduğunu bildirdi. İlk taksitin ödenmesinin yapılandırmanın devamı için önemli olduğuna dikkati çeken Deniz, 'Yapılandırmaya başvuran tüm işveren ve sigortalılarımızı ilk taksitini 31 Mayıs tarihine kadar ödemeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. İlk taksitin ödenmesi yapılandırmanın devam etmesi ve yapılandırmadan elde edilecek faydanın sağlanması açısından son derece önemli.' uyarısında bulundu.

ATB Başkanı Ali Çandır ise ekonomik yük altındaki işveren ve sigortalarının zaman zaman sigorta prim borcunu ödeyemez hale geldiğini belirterek, çıkarılan kanunla sunulan yapılandırmanın iyi bir fırsat olduğunu, bunun değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Çandır, borsa üyelerine yapılandırma ödemelerinin zamanında yapılmasıyla ilgili bilgilendirmede bulunacaklarını söyledi.

Kaynak: AA