Şeyh Edebali Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine bağlı 5 Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde mezuniyet programları kapsamında son olarak üniversiteye bağlı Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli, Pazaryeri ve Söğüt Meslek Yüksek Okulu'nu bitiren 974 öğrenci için tören düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, üniversitenin kapalı spor salonunda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilerin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Meslek yüksek okullarının üniversitelerin en önemli unsurlarından birisi olduğunu vurgulayan Özbay, şöyle konuştu:

'Meslek yüksek okulları üretken ve katma değer yaratan birimlerdir. Bu okullarımızda yetiştirilen ara elemanlar, ülkemizin en temel ihtiyacı olan vasıflı iş gücüne de destek sağlamaktadır, bugün ihtiyaç duyulan teknolojik gelişmelere imkan yaratmaktadır. Sevgili öğrenciler, bugün sizleri buradan gerçek hayata uğurluyoruz. Okul ortamında eğitiminizin sonuna geldiniz, artık iş dünyasına geçiş yapıyorsunuz. Bundan sonra zorluklarla karşılaşabilirsiniz ancak bunların üstesinden geleceğinize eminim.'

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketleri verilirken, mezun olan öğrencilerin kepleri havaya atmasıyla tören sona erdi.

Diğer yandan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 2 bin 842 öğrencinin mezun olduğu bildirildi.

Kaynak: AA