Samsun'dan Kısa Kısa

Havza İstiklal İlkokulu öğrencileri, 'Kardeşim ile paylaşıyorum' projesi kapsamda kardeş ilkokullarını ziyaret etti.

Okulun 3. sınıfı öğrencileri, kardeş okulları Dereköy Şehit Mustafa Koçak İlkokulu'nu ziyaret ederek, hazırladıkları hediye paketlerini okul idarecilerine teslim etti.

Daha sonra her iki okul öğrencileri, birlikte oyunlar oynadı.

Sınıf öğretmeni Aydan Pehlivan Gürsel, sorumlu ve duyarlı bir nesil yetiştirmek amacıyla bu tür projeleri önemsediklerini belirterek, 'Öğrencileri geleceğe salt akademik yönden değil, topluma daha duyarlı bireyler olarak yetiştirmek projemizin asıl amaçlarındandır.' dedi.

Dereköy Şehit Mustafa Koçak İlkokulu Müdürü Hasan Akça da kardeş okulun ziyaretinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek, 'Bu ziyaret öğrencilerimiz acısından da iyi oldu. Ders yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde öğrencilerimiz stres atma imkanı buldular.' diye konuştu.

- Kavak'ta 'Sağlıklı yaşam' yürüyüşü

Kavak ilçesinde sağlıklı yaşama dikkati çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Rıdvan Çelikel Fen Lisesi öğrencileriyle öğretmenleri, ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yangöz'ün katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarı önünde toplandı.

Katılımcılar, buradan Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüş sona erdi.

Kaynak: AA