'Sağlıklı Nesiller, Daha Yeşil Bursa Projesi'

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4. gerçekleştirilen 'Sağlıklı Nesiller, Daha Yeşil Bursa Projesi' kapsamında 17 ilçede yapılan spor etkinliklerinde başarılı olan 600 öğrenci bisikletle ödüllendirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 17 ilçede yapılan spor etkinliklerinde başarılı olan 600 öğrenciye bisikletleri, Atatürk Stadyumu Meydanında düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye olarak 'Spor kenti Bursa' hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini ve gelecekleri olan gençlerin sporla buluşmasını sağladıklarını belirtti.

Bursa'da örnek faaliyetlere imza atıldığını aktaran Altepe, 'Sporcu, sağlıklı, birikimli ve disiplinli bir gençliğin yetişmesi amacıyla gençlerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Ancak sağlıklı bir gençlik sağlıklı bir toplumu oluşturabilir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında Atatürk Stadyumu Meydanında çok güzel bir tablo var. Atatürk'ün yurdu emanet ettiği gençlerimizin başarılarını bizler de tebrik ediyor, 600 öğrencimizi daha bisikletle ödüllendiriyoruz.' ifadelerini kulandı.

Kentte herkesin sağlıklı ortamlarda spor yapmasına olanak sağlandığını sözlerine ekleyen Altepe, söz konusu proje kapsamında bugüne dek yaklaşık 5 bin öğrenciye bisiklet hediye edildiğini bildirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Büyükşehir Belediyesinin Bursa'da spora ve sporcuya verdiği öneme dikkati çekerek, kentin sporda öncü olmasına destek sağlayan hizmetleri nedeniyle Altepe'yi tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdür vekili Arzu Ayyıldız ise Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bursa'nın her köşesinde binlerce gencin sporla buluştuğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Altepe, başarılı öğrencilere bisikletlerini hediye etti.

Törende ayrıca, Bursa'da 17 ilçede gerçekleştirilen Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri'nin (BOSE) kapanışı da gerçekleştirildi.

Kaynak: AA