ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) mayıs ayı yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Davut Gül başkanlığında ORAN binasında gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci katıldı.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Gül, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında ilk dönem başvurularının nisan ayı sonu itibarıyla alındığını, ajansa 29 başvuru ulaştığını belirtti.

İleriki günlerde destek almaya hak kazanan başvuruların açıklanacağını anlatan Gül, kar amacı gütmeyen kurumlar ile sözleşmeler imzalanacağını, Teknik Destek Programı kapsamında ikişer aylık dönemler halinde başvuruların yıl sonuna kadar alınmaya devam edeceğini söyledi.

Gül, Türkiye’deki firmaların Ar-Ge altyapılarının güçlendirilmesi ve desteklenmesini hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bölgemizdeki özel sektör firmalarının sahip olduğu Ar-Ge merkezi sayısının artırılması amacıyla ORAN olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Şu ana kadar Kayseri ilinden 3 firma Ar-Ge merkezi olmaya hak kazanmış olup 2 firma da haziran ayı itibarıyla süreci tamamlayacaktır. Ajans katkılarıyla Kayseri’de 1 olan Ar-Ge merkezi sayısı 5’e ulaşmış olacaktır. Tarımdan elde edilen katma değeri de artırmak adına bölge illerimizde tıbbi aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması için İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar ile çalışmalar yürütülmektedir. Bu doğrultuda Yozgat Akdağmadeni'nde salep, Çayıralan ilçesinde lavanta, Kayseri Akkışla, Sarız, Özvatan ve Felahiye ilçelerinde biberiye, karabaş otu ve tıbbi nane, İncesu ilçesinde civan perçemi, Sivas Suşehri ilçesinde ise melisa otu demonstrasyon çalışmaları devam etmektedir.'

Gül, Sivas'ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik alanında girmesi için ORAN koordinasyonunda Sivas Belediyesi ve ilgili diğer kurumların işbirliği ile başvuru yapıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA