Necati Akçağlılar Anadolu Lisesinde Kan Bağışı Kampanyası

Tekkeköy Necati Akçağlılar Anadolu Lisesinde, 22 Mayıs Pazartesi günü kan bağışı kampanyası düzenleneceği bildirildi.

Okul Müdürü Metin Güner, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de gönüllü ve düzenli kan bağışı oranının, olması gereken seviyenin altında bulunduğuna işaret etti.

Özellikle ramazan ayında gönüllü kan bağışçısı sayısında ciddi azalma olduğunu dile getiren Güner, bu gerçekten hareketle ramazan ayı öncesi kan bağışı kampanyası gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirtti.

Kanın üretilemeyen tek ilaç olduğunu dile getiren Güner, 'Kaynağı sadece insandır. Zaman zaman televizyon alt yazılarında, radyolarda veya belediye hoparlörlerinde acil kan ihtiyacı duyurusu yapılmaktadır. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır.' dedi.

Bu kapsamda okul rehber öğretmeni Ruşen Yıldırım tarafından 'Sevdiğinle gel, yaşama can ver' projesinin hayata geçirildiğini anlatan Güner, şunları kaydetti:

'Türk Kızılayının kan alma aracı 22 Mayıs Pazartesi günü okulumuza gelerek 09.30-17.45 saatlerinde kan bağışı alacak. Değer verdikleri insanları da kan bağışı kampanyasına dahil ederek 19 yaşından gün almış öğrenciler, öğretmenler, idareciler, hizmetliler, servis şoförleri, okul aile birliği üyeleri, mezun öğrencilerimiz, velilerimizin ve vatandaşlarımızın katılımıyla gönüllü ve düzenli kan bağışçısı sayısının artırılması amaçlanmaktadır. Diğer bir amacımız ise öğrencilerimizin çok erken yaşlarda toplumsal sorunları görme ve çözüm üretme konusunda bilinç düzeyinin artırılmasını sağlamaktır.'

Güner, düzenledikleri kan bağışı kampanyasına başta Tekkeköy'de yaşayan hemşehrileri olmak üzer tüm iyiliksever Samsunluları davet etti.

Kaynak: AA