Narkotik Şubenin Hassas Burunları Açıklaması 'Ece' İle 'Keita'

Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi bünyesindeki narkotik dedektör köpekleri 'Ece' ile 'Keita' polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadelesinde büyük destekçisi oluyor Keskin burunları ve emirlere itaat konusunda eğitmenleri ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün vazgeçilmezi köpekler, uyuşturucuya geçit vermiyor Narkotik Arama Köpeği Eğitmeni Yürür: 'Ece, Samsun'un ilk yüklü miktarda, 100 kilogram uyuşturucu yakalamasında, bunun yanında 40 kilogram ve en son yine 80 kilogram eroin yakalamasında aktif rol oynadı'.

RECEP BİLEK - Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığının (KİHBİ) 2016 verilerine göre bin 815 operasyonla Türkiye sıralamasında 5. olan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki narkotik dedektör köpekleri 'Ece' ile 'Keita' çalışmalara büyük katkı sağladı.

KİHBİ'ye göre 2016 yılında operasyon sıralamasında bin 815 operasyon yaparak Antalya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Aydın'dan sonra 5. sırada yer alan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 2016 yılında yakaladıkları 963 şüpheliden 103'ü tutuklandı.

Şube müdürlüğü, 2016 yılında sentetik uyuşturucu ele geçirilmesinde İstanbul ve İzmir'in ardından Türkiye üçüncüsü oldu.

Diğer çalışmaların yanı sıra 2017 yılının ilk çeyreğinde 555 operasyon gerçekleştiren ekiplerin en büyük yardımcıları narkotik dedektör köpekleri 'Ece' ile 'Keita' oldu. Ece ve Keita özellikle metruk binalar, düzensiz yapılar ve insan gücünün zorlandığı alanlarda etkin kullanıldı.

Keskin burunları ve emirlere itaat konusunda eğitmenleri ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün vazgeçilmezi köpekler, uyuşturucuya geçit vermiyor.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Arama Köpeği Eğitmeni Altan Yürür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Ece' ile 10 yıldan bu yana görev yaptıklarını söyledi.

Samsun'da 6 yıldır çalıştıklarını belirten Yürür, 'Bundan önceki görev yerimiz İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüydü. Ece, 2007 doğumlu. İstanbul'da Atatürk Havalimanında görev yaptı. Orada defalarca yüklü miktarlarda uyuşturucu yakaladı. Bunun yanında 2009 yılı 8. ayından bu yana da Samsun'da görev yapmaktayız.' dedi.

Aktif operasyonlarda ve yol uygulama noktalarında köpeklerle çalıştıklarını ifade eden Yürür, şöyle devam etti:

'Ece'nin İstanbul Silivri'de 1 ton 180 kilogram uyuşturucu yakalaması olmuştu. Bunun yanında Atatürk Havalimanında hiç unutamadığım aynı uçak içerisinde 7 kuryenin aynı anda yakalanmasına iştirak etmişti. 7 şahsın birbirinden farklı yerlerde valiz zulasında yakalamasına iştiraki olmuştu. Ece, Samsun'un ilk yüklü miktarda 100 kilogram uyuşturucu yakalamasında, bunun yanında 40 kilogram ve en son yine 80 kilogram eroin yakalamasında aktif rol oynadı. Uyuşturucuya 'hayır' diyoruz. Önce kendi çocuğumuz daha sonra sizlerin ve Türkiye'deki çocuklarımızı kurtarmaya çalışıyoruz.'

Narkotik Arama Köpeği Eğitmeni Sedat Eskitürk ise 7 yaşındaki 'Keita' ile 2011 yılından bu yana görev yaptıklarını aktardı.

Keita ile güzel çalışmalara imza attıklarını kaydeden Eskitürk, 'E-80 ve D-100 karayollarında güzel çalışmalar yaptık, uyuşturucu maddeler yakaladık. Amacımız, tamamen halkımızı uyuşturucudan korumak. Bunun için mücadele ediyoruz. Samsun'da şu anda iki narkotik köpeğimizle görev yapıyoruz. Keita ve Ece ile yol uygulamalarına ve operasyonlara katılıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA