Muş'ta Fethin 564. Yılı Kutlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) organize edilen İstanbul’un fethinin 564’üncü yıldönümü Muş’ta da "Fetih Buluşmaları" adı altında kutlanacak.

Muş'ta Fethin 564. Yılı Kutlanacak
Konuyla ilgili makamında açıklamalarda bulunan KYK Muş İl Müdürü Emrullah Güler, Fethin 564. yılının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Programın Muş Şehir Stadyumunda 22 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 19.00’da yapılacağını ifade eden Güler, etkinliklerin üniversite öğrencilerine ve tüm Muş halkına açık ve ücretsiz olacağını kaydetti.

Programın mehter takımı gösterisi ile başlayacağını hatırlatan Güler, "Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun söyleşisi ile devam edecek ve akabinde Uğur Işılak konseri ile son bulacak. Türk-İslam ve dünya tarihi açısından önemli bir yere sahip olan, tarihin akışını değiştiren İstanbul’un fethinin 564’üncü yıldönümünü kutlamak, genç nesillere ve halka, İstanbul’un fethini ve Fatih Sultan Mehmet’i anlatmak amacıyla ‘Fetih Buluşmaları’ programı düzenleniyor. Fetih ruhu ve ahlakı ile fethin bölgesel ve küresel anlamları üzerinde durulan programlarda, gençlere ve halka yaşanan çağda fethin değişen temel dinamikleri anlatılacak. Programlarda, padişahların şiirlerine yaptığı bestelerle müzik literatürüne katkı sağlayan sanatçı Işılak, fetih ruhunu notalara yansıtarak gençleri ve halkı fetih yolculuğuna çıkaracak" dedi.

Kaynak: İHA