Maslak 1453'Te Atatürk Heykeli Açılışı Yapıldı

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde hayata geçirdiği projesi Maslak 1453’ün içerisinde yer alan Atatürk heykelinin açılışını yaptı Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu: 'Bugün bu bayrak altında yaşayabiliyorsak, bu projede oturabiliyorsak, camilerimizden ezan sesi yükseliyorsa bu kurtarıcımız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir'.

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde hayata geçirdiği projesi Maslak 1453’ün içerisinde yer alan Atatürk Heykelinin açılışını yaptı. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen açılışta, bando gösterisi ve Atatürk’ün özel resimleri sergilendi.

Maslak 1453 Projesinin meydanında inşa edilen Atatürk heykelinin açılışında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet ettiğini belirterek, 'Bugün burada gençleri görünce geleceğimizin ne kadar aydınlık olduğunu bir kere daha anladım. 19 Mayıs Kurtuluş savaşının başlangıcıdır, Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bu tarih Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun dönüm noktasıdır.' diye konıuştu.

Atatürk'ün 19 Mayıs’tan önce askeri görevinden istifa ederek, sivil olarak Kurtuluş Savaşını başlattığını hatırlatan Ağaoğlu, 'Sakarya Meydan Savaşındaki kahramanlığı neticesinde Birinci Meclis tarafından kendisine hem gazi hem de mareşal unvanı verildi. İşte bu görmüş olduğunuz heykelde Mareşal Mustafa Kemal’i tasvir ediyor. Heykel dünyaca ünlü Azeri heykeltıraş Senan Eynullayev Ehedoğlu’nun eseri.” bilgilerini verdi.

- 'Onun anısını sonsuza kadar burada yaşatacağız'

Ağaoğlu inşa ettikleri onlarca sitede hayatın ve tarihin izlerine yer verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Biz siteler inşa ediyoruz, projeler geliştiriyoruz fakat bu projelere yaşam da vermek gerekiyor. Özellikle Maslak 1453 projemiz Türkiye’nin gurur duyduğu bir proje. Heykelin bulunduğu alan da projenin en önemli alanı. Bugün bu bayrak altında yaşayabiliyorsak, bu projede oturabiliyorsak, camilerimizden ezan sesi yükseliyorsa bu kurtarıcımız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Bu önemli alana çok şey borçlu olduğumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelini yaptık. Bundan sonra onun anısını sonsuza kadar burada hep birlikte yaşatacağız.'

Ağaoğlu,sekiz metre yüksekliğindeki Atatürk heykelinin, kaidesindeki rölyefin üzerinde yaklaşık 300 adet Kurtuluş Savaşını simgeleyen figürün bulunduğunu anlatarak, 'Kabartmalı figürlerle işlenmiş olan bir savaş sahnesinde ellerde silahlarla Türk ordusunun taarruz halinde direnişi resmediliyor. Bu heykel kuvvetin, azmin, cesaretin ve kahramanlığın simgesidir.' ifadelerini kullandı.

- 'Cadde 1453 yıl boyunca kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak'

Sakinlerini ağırlamaya başlayan Maslak 1453 Projesinin, global markalar için bir çekim merkezi haline geldiğini söyleyen Ağaoğlu, projenin içerisinde Türkiye'nin en modern ve ileri teknoloji ile donatılmış üniversite kampüsünün de açılacağını kaydetti.

Ağaoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

'Bu yılın yaz ayları bitmeden yaklaşık 100 binin üzerinde nüfusa ulaşılacak. Cadde 1453 yıl boyunca kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bu etkinliklerin ilkini manevi değeri çok büyük olan bir günde gerçekleştiriyoruz. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk heykelimizin açılışını yapmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.'

Açılışın yapıldığı 2 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde kurulan Maslak 1453’te Ağaoğlu Bando Takımı bando gösterisi yaparken, alanda sergilenen Atatürk’ün özel resimleri ilgi gördü.

Oluşturulan kortejde öğrencilerle beraber bando takımının ardında heykele doğru yürüyen Ağaoğlu, birlikte fotoğraf çektirmek isteyen öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

- Açılışın ardından Murat Boz konser verdi

Ağaoğlu ve beraberindeki şirket yöneticilerinin heykelin açılış kurdelesini kesmesinin ardından Sanatçı Murat Boz konseri başladı.

Heykel açılışı ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen konsere Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Yadulla Pashayev, Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi, Miktat Ağaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nişantaşı Üniversitesi öğretmen ve öğrencileri, Türkiye ve Azerbaycan’ın tanınmış iş adamları ve Ağaoğlu projeleri daire sahiplerinden oluşan yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

- 10 tona yakın bronz kullanıldı

Açılışta verilen bilgilere göre heykel kompozisyon tarzı klasik, kaidesi ise klasik-barok tarzında kurgulanan özgün bir eser olma özelliğine sahip.

Heykel 1956 yılında Bakü' de doğan ve dünyaca ünlü ressam ve ordinaryus Mikail Abdullayev'den ders alan Heykeltıraş Senan Eynullayev Ehedoğlu tarafından 5 ayda tamamlandı.

Heykelde bronz malzeme kullanılırken, rölyef için birer ton, 3 atlı heykel için ise ikişer buçuk ton olmak 10 tona yakın bronz kullanıldı.
Kaynak: AA