Kırıkhan'da Organize Sanayi Bölgesi Çalışmaları

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Cesur, 'Kırıkhan OSB için alınan ön taleplere 275 kişi müracaat etti' dedi.

Oda Başkanı Cesun, oda binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek ön taleplerin alındığı Kırıkhan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgilendirme yaptı.

OSB için yapılan başvurular içerisinde istihdam bakımından ciddi yatırımcılara yer verileceğini ve Kırıkhan'ın sanayileşmesi yolundaki ilk adımı attıklarını belirten Cesun, şöyle devam etti:

'Kırıkhan OSB için alınan ön taleplere 275 kişi müracaat etti. Biz özellikle faaliyet yapacak üyelerimize yer vermeyi düşünüyoruz. Çünkü biz ticaret odası olarak buraya emek verdik, para koyduk. Öncelikle Kırıkhan’ımızın bize bağlı olan Hassa ve Aktepe bölgesinin de iş yapacak olan insanlara üyelik vermeyi amaçlıyoruz. Bunun dışında eğer bunlar ciddi yatırımcı, yetmiyor dışarıdan gelecek olan yatırımcılar var. En az bin tane istihdam edecek insan bizi bekliyor. Kırıkhan’da OSB faaliyetleri olursa insanlara iş sağlanacak, memleketimizin insanı da bundan faydalanacak diye düşünüyoruz.'

OSB'lerin ciddi bir kuruluş olduğunu aktaran Cesun, 'Beklediğimizden fazla bir talep olacağına inanıyoruz. Hep birlikte Kırıkhan'ımızın ekonomisine katkı yapacağız ve bunu sonuna kadar devam ettireceğiz.' dedi.

Cesun, şu ana kadar müracaat eden 275 kişi olduğunu bu sayının 2 bin 500'e kadar çıkmasını ön gördüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA