Karabağlar'da Bin Öğrenciye Ücretsiz Eğitim

“Dahice Düşünme ve Düşünme Hızında Öğrenme Projesi” kapsamında Karabağlar’da eğitim gören bin öğrenciye ileri hafıza teknikleri, hızlı okuma ve hızlı anlama teknikleri, dikkati güçlendirme teknikleri, matematiksel düşünme teknikleri ve yabancı dil öğrenme teknikleri hakkında bilgiler verilecek.

Karabağlar'da Bin Öğrenciye Ücretsiz Eğitim
İşbirliğine dayalı projelerle eğitimde fark oluşturmak isteyen Karabağlar Kaymakamlığı; Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Mardinliler Eğitim ve Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) ile birlikte “Dahice Düşünme ve Düşünme Hızında Öğrenme Projesi” başlattı. Proje kapsamında bin öğrenci dershaneye, etüt merkezlerine gitmeden ve özel ders almadan kendi potansiyellerini kullanarak başarılarını yükseltebilecekler. İlçedeki TEOG, YGS ve LYS başarısının yükselmesine de büyük bir katkı sağlaması beklenen projede öğrencilere; ileri hafıza teknikleri, hızlı okuma ve hızlı anlama teknikleri, dikkati güçlendirme teknikleri, matematiksel düşünme teknikleri ve yabancı dil öğrenme teknikleri hakkında bilgiler verilecek.

Projenin protokol imza töreninde konuşan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, “Nitelikli insan gücünü sağlamanın yolu eğitimden geçmektedir. Gelişmiş ülkelerin tarihsel süreçleri incelendiğinde bu ülkelerin eğitime büyük önem verdikleri açıkça görülmektedir. Biz de Karabağlar Kaymakamlığı olarak ilçemizde eğitim gören öğrencilerimizin daha iyi yetişmeleri, milli ve manevi değerlerimizi özümsemeleri ve şuurlu bir nesil yetişmesi bağlamında ilçemizde işbirliğine dayalı eğitim projelerini hayata geçirdik. Sivil toplum kuruluşlarının eğitime destek vermeleri anlamlıdır, önemlidir ve ülkemizin kalkınması hızının daha da artması için son derece önemlidir. Eğitimde işbirliğine dayalı projelerle gençlerimizi daha iyi yetiştirerek ülkemizin kalkınması için gerekli nitelikli, başarılı, vatan ve millet sevgisi ile donatılmış, şuurlu insan gücünün oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) ve Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iki proje çalışması yaptık” dedi.

Konuşmaların ardından Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya ve MARVAK Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Kahraman protokole imza attı. Proje ile bu yıl için seçilen beş pilot okul olan Agah Efendi İlkokulu, Cemil Meriç Ortaokulu, Limontepe Seniye Hasan Saray İlkokulu, Uluğbey İlkokulu ve Yavuz Selim İlkokulundaki bin öğrenci ve velilerine eğitim verilecek.
Kaynak: İHA