İzmir MÜSİAD'ın 'İslam'da Ticaret' Konulu Dost Meclisi Toplantısı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin Mayıs ayı Dost Meclisi toplantısında “İslam’da Ticaret” konusu konuşuldu.

İzmir MÜSİAD'ın 'İslam'da Ticaret' Konulu Dost Meclisi Toplantısı
“İslam’da Ticaret” konulu Mayıs ayı Dost Meclisi toplantısı MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü’nün konuşmasıyla başladı.

Toplantıya, Karatay Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, yöneticiler ve üyeler katıldı.

Toplantıda konuşan Ülkü, “Bugünkü dost meclisi toplantımızın bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü bizler işadamları derneği olarak birçok eğitim, seminer, panel ve eğitici toplantılarda bir araya geliyoruz. Fakat gerçekten yaptığımız ticaret açısından ülkemizde bir insanın bir tüccarın nasıl iş kadını nasıl işadamı nasıl iş dünyasında ticaretini yapması gerektiği konusunda bazı bilgiler eksik kalabiliyor. Bugün de bu toplantıyı gerçekleştirerek kafamızda önemli bir ticari yol oluşturacağız inşallah. İslam’da ticaret konulu toplantımıza Peygamber Efendimizin birkaç sözüyle devam etmek istiyorum. Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimiz helal paranın onda dokuzu ticarettedir diye buyuruyor. İslam’da kazanmak, mal mülk edinmek, aile evinin geçimini sağlamak, birikim yapmak, hizmet etmek ve buna benzer birçok konu bize farz kılınmıştır. Ama nasıl farz kılınmıştır helal kazanmak. Bizim helal kavramını unutmamamız lazım. Amaç para kazanmak değil amaç helal para kazanmak amaç dinimizin bize emrettiği şekilde ticaret yapmak” dedi.

Kaynak: İHA