İstanbul'da Fuhuş Operasyonu

Silivri'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

Silivri'de, jandarma ekiplerinin fuhşa yönelik operasyonunda gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Moldova, Ukrayna, Romanya, Kırgızistan, Fas ve Rusya gibi ülkelerden yabancı uyruklu kadınlar ile internette üzerinden tanışarak, iş bulma garantisiyle Türkiye'ye getirip fuhşa zorladığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri, istihbari çalışmalar neticesinde, insan ticareti suçlarını örgütlü olarak gerçekleştirdiği tespit edilen organize suç örgütü lideri olduğu belirtilen E.U'nun oteline operasyon düzenledi.

Otelde yapılan incelemede, 9 yabancı uyruklu kadın tespit edilirken E.U. ile örgüt üyeleri S.B, Y.D. ve E.E'nin adreslerine de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aramalarda, 1 kuru sıkı tabanca, suçla ilgili notların alındığı 2 ajanda, çok sayıda dekont ve fuhşa sevk edilen kadınlara ait hesapların tutulduğu not kağıdı ele geçirildi.

Kadınların ifadelerinde, otellerin yanı sıra turistik otel ve villalardaki özel müşterilere lüks araçlarla götürüldüklerini, karşı çıkanların tehdit ve şiddet yoluyla yıldırılarak fuhşa zorlandığını söyledikleri bildirildi.

Ele geçirilen ajandalardan şüphelilerin, yaklaşık 150 yabancı uyruklu kadının uçak biletini aldığı, havalimanında sorun yaşamamaları ve kendilerini turist gibi tanıtmaları için on binlerce dolar ve avro gönderdikleri belirlendi.

Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı. Kadınlar ise haklarında yasal işlem yapılarak sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaynak: AA