'İSMEK 21. Yıl Genel Sergi̇si̇ Ve Festivali' Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: 'Bugün açılışını yaptığımız sergide, el emeği, göz nuruyla üretilmiş, 540 branşta eğitim alan 270 bin kursiyerimizin üretimlerinden seçilerek sergilenen eserleri göreceğiz. İstanbul dünyanın merkezi ve İSMEK de sadece İstanbul'da kalmadı Türkiye'ye, hatta dünyaya örnek oldu'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Bugün açılışını yaptığımız sergide, el emeği, göz nuruyla üretilmiş, 540 branşta eğitim alan 270 bin kursiyerimizin üretimlerinden seçilerek sergilenen eserleri göreceğiz. İstanbul dünyanın merkezi ve İSMEK de sadece İstanbul'da kalmadı, Türkiye'ye hatta dünyaya örnek oldu. Arzu edilen her alanda, birçok kabiliyete imkan veren bir çalışma ortaya konuldu. İSMEK'liler, her üretilen ürünün ve her yapılan eserin nasıl bir ruhsal tatmin verdiğini en iyi bilenlerdir.' dedi.

İSMEK 21. Yıl Genel Sergisi ve Festivali'nin açılış töreni Feshane Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Açılışta konuşan Topbaş, İstanbul'a hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu çünkü İstanbul'un müjdelenmiş ve emanet bir şehir olduğunu söyledi. İstanbul'da yaşamanın da bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Topbaş, bu kentte yaşayanlar için her alanda hizmetin asli görevleri olduğunu kaydetti. Gece gündüz demeden 24 saat çalışmayı kendilerine görev bildiklerinin altını çizen Topbaş, şunları ifade etti:

'İstanbul'un geldiği noktayı her alanda dostlar başta olmak üzere herkes ikrar ediyor ve kabul ediyor. Bunu siz değerli İstanbullularla birlikte başarmaktayız. Bize duyduğunuz güven duygusunu sarsmadan ve geleceğe hazırlamak adına bu güzel şehirde hizmet vermekteyiz. Bugün burada İSMEK'in 21. sergisinde buluştuk. Ben özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kendileri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken başlattığı bu vizyonun, ne kadar ve ne denli geliştiğine birlikte tanıklık etmekteyiz. Ne kadar doğru bir adım, ne kadar güzel ve ne büyük düşünce ki, bugün 2 milyon 600 bin civarında eğitim verdiğimiz insanlar var.'

İSMEK'in yapısı ve eğitiminin önemini anlatan Topbaş, ruhsal tatmini de geliştirmek adına İSMEK'lerin önemli bir katkı sunduğuna da dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bugün açılışını yaptığımız sergide, el emeği, göz nuruyla üretilmiş, 540 branşta eğitim alan 270 bin kursiyerimizin üretimlerinden seçilerek sergilenen eserleri göreceğiz. İstanbul dünyanın merkezi ve İSMEK de sadece İstanbul’da kalmadı, Türkiye'ye, hatta dünyaya örnek oldu. Arzu edilen her alanda, birçok kabiliyete imkan veren bir çalışma ortaya konuldu. İSMEK'liler, her üretilen ürünün ve her yapılan eserin nasıl bir ruhsal tatmin verdiğini en iyi bilenlerdir. İSMEK'te çok başarılı bir çalışma yapıldığına inanıyorum ve mesai arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İSMEK'ten mezun olduktan sonra kendi işini kuran ve üretime katılan kursiyerlerimizle ilgili onlarca örnek var. Hem ailesine katkı sunuyorlar, hem üretime ve istihdama destek vererek ülkemizin ekonomisine katkı sunuyorlar.'

İSMEK'e çok fazla müracaat olduğu için vatandaşların en fazla iki farklı dalda veya 2 yıl kurs alabildiğine dikkati çeken Topbaş, 'İSMEK kursiyerlerini 100 binde sınırlayalım dedik, talepten dolayı olmadı. 150 bin dedik, olmadı. 200 bin kursiyer dedik, olmadı. Bu yılki 270 bin kursiyerden görüleceği gibi çok büyük bir teveccüh var. Yaz ayında İSMEK kapanınca ve okullar tatil olunca, usta öğreticilerimiz çocuklarımıza eğitim versin, çocuklarımız sokaklarda kalmasın istedik. Böylece, yavrularımızın da kabiliyetlerini ortaya çıkartma fırsatı oluyor.' diye konuştu.

- Özleyiş Topbaş'ın örgüleri

Topbaş eşi Özleyiş Topbaş'ın da torunlarına örgü ördüğünden bahsederek, şunları söyledi:

'Bizim kadınlarımız, annelerimiz ve ablalarımızda hep bunu gördük. Ellerinden tığ veya şişleri eksik etmezler. Sohbet ederken bile ellerinde bir uğraş vardır ve eser ortaya çıkarırlar. Ben de eşimden biliyorum, torun sayısı giderek artıyor. Torunlara birtakım şeyler örerek güzel olmuş mu diye mükemmel çalışmalar yapmakta. O kadar güzel modeller ortaya koyuyor ki, bunları İSMEK ailesi tarafından ürettirip internet üzerinden tanıtıp gelirlerini de eğitim alma konusunda dar gelirli çocukların eğitim imkanı verecek şekilde bir çalışmayı başlatabilirsin, diyorum.'

Törende açılış konuşmalarının ardından, Topbaş İSMEK'ten başarıyla mezun olarak kendi işlerini kuran veya eğitim aldığı alanda iş bulan 8 kursiyere sertifikasını takdim etti. Topbaş, daha sonra eşi Özleyiş Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve İBB bürokratları ile kurdele keserek 21. İSMEK Genel Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

- Sergi

Feshane Kültür Merkezi’nde açılan sergide 270 bin İSMEK öğrencisinin eseri de İstanbullularla buluşmuş oldu. Sergi, 30 Mayıs 2017'ye kadar açık kalacak ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Sergide, Türk - İslam sanatlarından el sanatlarına, kuyumculuktan yiyecek ve içecek eğitimlerine, giyim ve üretim teknolojilerinden bahçeciliğe kadar toplam 33 ana alan altında toplanan İSMEK eğitimlerine ait stantlar yer alıyor.
Kaynak: AA