Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Elazığ'da

Bakan Tüfenkci: 'İmam hatip liseleri geçmişte de çok başarılı nesiller yetiştirdi. Bu neslin bugünkü Türkiye'nin yönetici kadrolarının büyük bir kısmını oluşturdu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün Türk halkının olduğu kadar dünyadaki pek çok milletin kalbinde taht kurmuştur' 'Bu kadrolarla yönetilen Türkiye, mazlumun, ihtiyaç sahibinin yanında olan, tarihten gelen misyonunu devam ettiren, ekonomisiyle dünyaya örnek olan bir ülkedir' TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: 'Biz çocuklarımızı iyi eğitirsek, birlik ve beraberliğimiz muhafaza edersek Allah'ın izniyle bizim önümüzde kimse duramaz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, imam hatip okullarının geçmişte çok başarılı nesiller yetiştirdiğini belirterek, 'Bu neslin bugünkü Türkiye'nin yönetici kadrolarının büyük bir kısmını oluşturdu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün Türk halkının olduğu kadar dünyadaki pek çok milletin kalbinde taht kurmuştur' dedi.

Çeşitli temaslarda ve açılışlarda bulunmak üzere Elazığ'a gelen Bakan Tüfenkci, Karakoçan ilçesine geçti. Kaykamlığı ziyaret eden Tüfenkci, Karakoçan Kaymakamı Cemil Sarıoğlu'ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçedeki bir parkta vatandaşlarla bir araya gelen ve ardından esnaf ziyareti yapan Bakan Tüfenkci, tek tek selamlaştığı esnafa 'Türkiye için yapmamızı önerdiğiniz bir şey var mı?' diye sordu, önerilerini ve sorunlarını dinledi.

Tüfekci, daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ilçede yapılan TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu ile Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ tarafından yaptırılan caminin toplu açılış törenine katıldı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, eğitime verdikleri destekten dolayı TOBB'a teşekkür etti, cami yaptırdığı için de Dumandağ'ı kutladı.

İmam hatip liselerinin gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu, bu liseleri sadece diplomaya yansıyan bir okul olarak görmediklerini ifade ederek, 'İmam hatip liseleri geçmişte de çok başarılı nesiller yetiştirdi. Bu neslin bugünkü Türkiye'nin yönetici kadrolarının büyük bir kısmını oluşturdu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün Türk halkını olduğu kadar dünyadaki pek çok milletin kalbinde taht kurmuştur. Bu kadrolarla yönetilen Türkiye mazlumun, ihtiyaç sahibinin yanında olan, tarihten gelen misyonunu devam ettiren, ekonomisiyle dünyaya örnek olan bir ülkedir.' diye konuştu.

'Miletimiz çocuklarını niye imam hatip liselerine gönderiyor?' diye soran Tüfenkci, sorgulayan, araştıran, kendi medeniyetiyle barışık, kendi tarihiyle barışık, bu millete sevdalı gençlerin yetişmesini istedikleri için insanların çocuklarını bu okullara gönderdiğini savundu.

Tüfenkci, şöyle konuştu:

'Gençler akıllarını kiraya vermesin, bir daha 15 Temmuz gibi darbe girişimleri olmasın diye imam hatibe gençlerini gönderiyorlar. Devletin her kademesinde hizmet edebilecek insanlar yetişsin diye imam hatibe gençlerini gönderiyorlar. Gerçekten hem ahlaki bakımından hem nispet bilimler bakımından kendini yetiştirmiş gençler olsun diye gönderiyorlar. Biz bir yandan gençlerimizi sadece imam hatiplerle değil her alanda yetiştireceğiz, dünya ile rekabet edebilir gençler yetiştireceğiz. Bir yandan da onların gelişimine açık imkanları ortaya koyacağız. Bunun için bizler sivil toplum kuruluşlarımızla, odalarımızla, borsalarımızla, sizlerle beraber çaba sarf ediyoruz. Türkiye'yi büyütmeye çalışıyoruz. İnşallah Türkiye'nin yarınları bugünlerden çok daha iyi olacaktır.'

- 'Bugün en büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insanlardır'

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da gittiği her yerde kendisine 'Başkan eğitime neden bu kadar yatırım yapıyorsan?' diye sorduklarını, kendisinin de 'Zenginleşmenin, birlik ve beraberliği tesis etmenin yolu eğitimden geçer.' dediğini aktardı.

İş adamı olduğunu ve iş dünyasında yaptıkları her yatırımda kar ve zarar olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, 'İlla kar edeceksiniz diye bir şey yok. Ama bir yatırım var ki o yatırımı yaparsanız muhakkak kazanırsınız, zarar yok bu işte. Bu da eğitime yapılan yatırım. Hep kar yazar, hiç zarar yazmaz.' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

'Bugün en büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insanlardır. İnşallah bu okulumuzdan mezun olacak gençlerimiz de hem ilim sahibi olacak hem milli ve manevi değerleri bilerek yetişecekler. Ailelerine, şehirlerine, ülkelerine, hayırlı hizmetler yapacaklar. Biz çocuklarımızı iyi eğitirsek, birlik ve beraberliğimiz muhafaza edersek Allah'ın izniyle bizim önümüzde kimse duramaz. İnşallah bu okulumuzla hem Elazığ hem Türkiye kazanacak.'

Programda Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Odası Başkanı İdris Alan ve Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Dumandağ da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu'na plaket takdim edildi.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, açılış kurdelesini öğrencilere kestirdi, ardından okulu gezdi.

Tüfenkci, Fırat Üniversitesi Karakoçan Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek, mezuniyet töreni düzenleyen öğrenciler ve aileleri ile bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA