'Gönülden Gönül'e 1' Albümü Konserle Tanıtıldı

Projeye katılan 60 öğrenci, 16 dilde şarkı ve ilahileri yorumladı.

Eyüp Kaymakamlığınca hayata geçirilen 'Gönülden Gönül'e Müzik Topluluğu' projesi kapsamında, 'Gönülden Gönüle 1' adlı albümün tanıtımı yapıldı.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Çocukları Vakfı desteğiyle Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, AA muhabirine açıklamada bulunan Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, projenin özünün Türk ve İslam coğrafyasındaki dillerle bir koro oluşturmak olduğunu belirtti.

Dölek, İzmir'de görev yaptığı sırada projeye başladıklarını ancak tamamlayamadıklarını dile getirerek, Eyüp Kaymakamı olarak atandıktan sonra projeyi devam ettirmek üzere müzik öğretmenleriyle bir araya geldiklerini kaydetti.

Projeye katılan 60 öğrencinin, 16 dilde 31 parça seslendirdiğini sözlerine ekleyen Dölek, şu bilgileri verdi:

'Başarılı müzik öğretmenlerimizin desteğiyle, ilçe genelindeki 13-17 yaş grubu orta öğretim öğrencilerinden oluşan 500 kişilik bir ekipten seçilen 50 öğrenciyle bu projeyi hayata geçirdik. 4 aylık bir sürenin ardından öğrencilerin ilk çalışmalarını izlediğimde, bu işin olduğunu, mayanın tuttuğunu gördüm. Bunun üzerine arkadaşlarımız çalışmalarını bir albümle de taçlandırdı. 'Gönülden Gönüle 1' albümünün inşallah ikincisi de gelecek.'

Abdullah Dölek, öğrencileri 5 öğretmenin çalıştırdığını aktararak, 'Müziğin evrensel diliyle dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajı veriyoruz. Gençler Arapça, Kürtçe, Fransızca, Rumca, Boşnakça, Megrelce, Lazca, Çerkezce, Hemşince, Kazakça dillerinde eserler seslendirdi.' diye konuştu.

Projeyi şehitlere ithaf ettiklerini hatırlatan Dölek, 'Eyüp Sultan diyarından dünya coğrafyasına, Kudüs, Şam, Üsküp ve Saraybosna'ya, sevgi ve kardeşlik mesajı veren bu projenin tüm geliri, şehit ailelerine bağışlanacak. Albüm satışlarından elde edeceğimiz gelir de şehit ailelerine verilecek. Şehitlerimizin manevi huzurunda rahmetle, minnetle eğiliyoruz.' dedi.

Dölek, albümde bulunan '15 Temmuz Demokrasi Marşı' isimli esere klip çektiklerini sözlerine ekledi.

Yaklaşık 2 saat süren konserde sahne alan öğrenciler, 'Bülbül Kasidesi', 'Sevdim Seni Mabuduma', 'İnsan Olmaya Geldim' ilahileriyle 'Dar Hejiroke', 'Ederlezi', 'A'tuna Tofuli', 'Tsira', 'Sarı Gelin', 'Yistambiloki', 'Moxevis Kalo' ve '15 Temmuz Demokrasi Marşı'nın da aralarında olduğu bir repertuvarı yorumladı.

Konserde, öğrencilere 10 kişilik halk oyunu ekibi eşlik etti.

Kaynak: AA