'Geleceğe Bakan Gözüm' Projesi

Antalya'da devam eden 'Geleceğe Bakan Gözüm' projesi kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, özel bir tıp merkezi ile işbirliğinde beş merkez ilçede bulunan, 126 ilkokulda öğrenim gören birinci sınıf seviyesindeki öğrencilerin göz bozukluklarının erken teşhis ve tedavisi amacıyla hazırlanan ve halen devam eden 'Geleceğe Bakan Gözüm' projesinin birinci etabı tamamlandı.

Proje kapsamında 11 bin 554 öğrenci göz taramasından geçirilirken, bin 467 öğrencide göz kusuru tespit edildi. İhtiyaç sahibi 274 öğrenciden 96'sının tedavisi gerçekleştirilirken, 45 öğrenciye gözlük tedarik edildi. 11 öğrencinin tedavi süreci ise devam ediyor.

Proje kapsamında birinci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye gören öğrenciler için Antalya Kültür Merkezinde ödül töreni düzenlendi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, 'Geleceğe Bakan Gözüm' projesiyle öğrencilerin göz muayenelerinin ve tedavilerinin yapıldığını belirterek, tedavi olan öğrenci sayısından fazla ağaç dikerek, doğa sevgisi bilincinin oluşturulduğunu ifade etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından, öğrencilerin resimlerinden oluşan sergi gezildi.

Ödül törenine özel tıp merkezi yöneticileri, öğrenciler ve aileleri ile okul yönetici ve öğretmenleri katıldı.

Kaynak: AA