FETÖ'den Tutuklu MOBESKO Eski Başkanı Serbest Kaldı

Kocaeli’de FETÖ/PDY davaları kapsamında tutuklu yargılanan Mobilyacılar Toplu İş yeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO) eski başkanı Ramazan Baştürk, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ'den Tutuklu MOBESKO Eski Başkanı Serbest Kaldı
Kocaeli Adliyesi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davaya tutuklu sanık Ramazan Baştürk, avukatı Ersayın Işık ve Baştürk’ün yakınları katıldı.

Duruşmada ilk olarak H.E. isimli tanık söz alarak, “5 yıl boyunca Bank Asya’da çalıştım. Çeşitli şubelerde görev yaptım. Baştürk’ü de bankaya gelip gitmesinden tanıyorum. Bazen haftada bir gelirdi. Yalnız geldiği de oluyordu çalışanlarıyla da geliyordu. Bankada POS cihazı vardı. Kendisini sadece şube müşterisi olarak tanıyorum. Banka müdürlerimiz bize Ramazan Bey gibi önemli tanınmış müşterilerimize karşı biraz daha hassasiyetli davranmamızı isterdi. Yani bankadan memnun ayrılmaları istenirdi. Ramazan Baştürk’ün Kocaeli’de FETÖ’nün mütevelli heyetinde olduğu gibi banka müdürümüz E.A.’nın bana karşı bu şekilde bir beyanı olmamıştır. Emniyette bize bu isimleri tanıyor musunuz diye sordular. Tanıdığımızı söyledim” dedi.

Ardından söz alan sanık Ramazan Baştürk ise, “Bank Asya’ya yatırdığım 1 kuruş param yok. Bank Asya çalışanlarını da müdürlerini de tanımıyorum. Benim herhangi bir örgüt toplantısına katılma faaliyetim kesinlikle söz konusu değildir. Örgütsel faaliyetim olmamıştır. Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneğinden 2012 yılında istifa ettim. Ben bayiliğini aldığım kurumların anlaşmaları gereğince bütün post cihazlarını bulundurmak zorundayım. Beratime karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hayreti Ramazan Baştürk’e 2 yıl 1 ay hapis cezası verirken Baştürk’ün tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.
Kaynak: İHA