Eski Ayakkabılara Yeniden Hayat Veriyor

Çanakkale’de 62 yaşındaki Nahit Gül, yarım asırdır ayakkabı tamir ediyor. Gül, aynı zamanda vatandaşların verdiği ayakkabıları tamir ederek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Eski Ayakkabılara Yeniden Hayat Veriyor
Selahi Aksoy Pasajı’nda hizmet veren Nahit Gül, 47 yıldır işine sarılarak müşterilerinin eskimiş ya da tamire ihtiyacı olan ayakkabılara adeta yeniden hayat veriyor. Çocuk yaşlarda başladığı ayakkabı tamirciliğini sürdüren Nahit Gül, her geçen gün artan teknoloji ve imitasyon malların sektöre etkisine rağmen ayakkabı tamirciliğini devam ettiriyor. İlk etapta komşularıyla akrabalarının ayakkabılarını tamir ederek işe başlayan Gül, vatandaşlardan topladığı ayakkabıları da tamir ettikten sonra ihtiyaç sahibi olanlara veriyor.

Vatandaşların eski ayakkabılarını kendisine getirdiğini anlatan Gül, bu ayakkabıları tamir ettikten sonra ihtiyacı olan kişilerin dükkanından aldıklarını söyledi.

Nahit Gül, “İlkokulu bitirdikten sonra ayakkabıcılığa başladım. Severek yaptığımız bir meslek. Bizim zamanımızda zaten bir berberlik vardı, bir ayakkabıcılık, bir de terzilik vardı. Biz de ayakkabıcılığı tercih ettik. İhtiyacı olan herkese onardığımız ayakkabıları veriyoruz. Bazıları götürüyor. Bazı ayakkabılara tadilat yaptıktan sonra ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. İhtiyacı olanları bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA