'Engelsiz KOP Zirvesi'

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından Aksaray Üniversitesi'nde düzenlenen 'Engelsiz KOP Zirvesi' başladı ASÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin: 'Engellilerin hayatını kolaylaştıracak ve farkındalık oluşturacak her çalışmayı önemsiyoruz.'

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından 'Engelsiz KOP Zirvesi'nin ilki, Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) düzenlenen törenle başladı.

ASÜ Engelli Birim Koordinatörlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği Aksaray Şubesi'nce ASÜ Konferans Salonu'nda yapılan zirveye, UNİKOP'a üye 11 üniversitenin Engelli Birim Koordinatörü ve engelliler katıldı.

Zirvede, bir günlüğüne üniversitede öğrencisi ve mezun olma hayalini gerçekleştiren engelliler için diploma töreni düzenlendi. Diplomalarını alan öğrenciler, daha sonra havaya kep attı.

Halk oyunu gösterisiyle devam eden zirvede, engelliler için çeşitli spor müsabakaları düzenlendi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yaptığı konuşmada, engellilerin hayatını kolaylaştıracak ve farkındalık oluşturacak her çalışmayı önemsediklerini söyledi.

Üniversitede engellilerle ilgili çok önemli çalışmaların planlandığını ve bunu gerçekleştirmek için yolun başında olduklarını belirten Şahin,şöyle konuştu:

'Birkaç yıl öncesine kadar bu meselenin ne yazık ki ciddiyetinde değildik. Üniversitemizde 2013'te kurulan ve engellilerle ilgili çalışma yürüten engelli birimi mevcut. Burada emek sarf eden çok sayıda arkadaşımız var. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki yıllarda engellilerle ilgili sorunların anında çözülebildiği, fark edemediğimiz eksiklikleri giderilen bir üniversite oluruz. Bu işleri sosyal sorumluluk olarak ifade ediyoruz ama bu Allah rızası için yaptığımız, karşısında da Allah'ın rızası dışında bir şey gözetlemediğimiz bir iştir.'

ASÜ Engelsiz Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emine Fırat ise etkinliğin her yıl KOP Bölgesi Üniversitelerinden birinde yapılmasının planlandığını ifade ederek, zirvenin amacının üniversiteler arası ulusal ve sosyal ilişkileri kuvvetlendirmek, öğrencilerin kaynaşmasını en üst seviyeye çıkarmak olduğunu kaydetti.

Zirveye, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA