EHEM Merkez Karma Sergisi Açıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Edremit Halk Eğitimi Merkezi (EHEM) Öğrenme Şenlikleri dahilinde Edremit Merkez Karma El Sanatları sergisi açıldı.

EHEM Merkez Karma Sergisi Açıldı
Sergi açılış töreninde konuşan Kaymakam Sayın Ali Sırmalı Edremit’te halk eğitimi hizmetlerinin son derece memnuniyet verici olduğunu ifade ederek “Merkez müdürümüzü kutluyorum. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Eğitim hizmetlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Merkez Müdürümüz İsmail Damar, ise “Bu dönem ekim ayından bu yana ilçemiz genelinde 65 farklı noktada, 113 dalda, 180 öğretmen ve usta öğreticiyle açılan 25 Okuma-Yazma Kursunda 194 kursiyere, 154 mesleki edindirme kursunda 4 bin 330 kursiyere, 362 Genel Kursta 7.394 kursiyere toplamda ise 540 kursta 11 bin 918 kursiyere ve 4 bine yakın Açık Ortaokul ve Lise Öğrencimize hizmet verilmiştir. Eğitimlerimiz yaz ayları dahil aralıksız devam etmektedir. Halk Eğitimi Merkezi olarak bizlerin her zaman yanında olan, destek veren sayın kaymakamımıza, belediyemize, ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, kamu kurumlarımıza, meslek odalarımıza, özel kurum ve kuruluşlara, sesimizi duyuran değerli basınımıza ve törenimize katılan siz değerli katılımcılara ayrı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Açılış ve mezuniyet töreni Alemizade binasında yapılırken konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından ek binada sergi açılış kurdelasını Kaymakam Ali Sırmalı ve eşi Nuray Sırmalı, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar, Ak Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü ve Hastane Başhekimi Hikmet Şahin birlikte kestiler. Sergide el emeği göz nuru eserler hayranlık uyandırırken Kaymakam Ali Sırmalı ve beriberindeki protokol üyeleri stantlarda incelemeler yaparak kursiyerlerle sohbet edip eserlerle ilgili bilgi aldılar.

Sergi açılış törenine Kaymakam Ali Sırmalı, eşi Nuray Sırmalı, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Gürhan Kuştutan, AK Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü, Hastane Başhekimi Hikmet Şahin, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları Bekir Terzioğlu, Özcan Özyanık, Oktay Çulgatay çok sayıda davetli ve kursiyerle basın mensupları katıldı.

Kursiyerlerin hazırladığı sergiler Ek Binada Cumartesi gününe kadar saat 10:00 - 18:30 arası ziyarete açık kalacak.
Kaynak: İHA