Düzce Üniversitesi'nde Türk Halk Müziği Konseri Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen “Tınılar” başlıklı Türk Halk Müziği konseri, yoğun bir katılımla icra edildi.

Düzce Üniversitesi'nde Türk Halk Müziği Konseri Gerçekleştirildi
Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir rehberliğinde, Müzik Bölümü Türk Müziği birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan 23 kişilik orkestra ve koro, katılımcılara unutamayacakları musikiyle dolu bir bahar akşamı yaşattı.

Birbirinden değerli 16 Türk Halk Müziği eserinin seslendirildiği konserde öğrenciler, başarılı bir müzikal performans ortaya koyarak sanatsal yeteneklerini konuşturdu. İlgi ve beğeniyle takip edilen konserde dinleyiciler, söylenen eserlere de eşlik etti. Katılımcılar tarafından büyük ilgi gösterilen konserde, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Kayseri yöresinden bir türkü seslendirerek konsere renk kattı.

Konserle ilgili düşüncelerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir, kısa zamanda oluşturdukları koroyla konseri icra ettiklerini belirterek sanata her zaman destek veren Düzce Üniversitesi Yönetimine teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Akdemir, “Öğrencilerimin çok iyi denebilecek düzeyde disiplinli çalışma anlayışı var. Bu anlayışın ve disiplinli çalışmanın neticesinde böyle güzel ve başarılı bir müzikal performans sergiledik. Öğrencilerimi emeklerinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA