Dünya Çevre Günü'nde Çevreye Duyarlı Aletler Yaptılar

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Çevre Günü Çocuk Şenliği’nde öğrenciler çevreye duyarlı aletler yaptı.

Dünya Çevre Günü'nde Çevreye Duyarlı Aletler Yaptılar
Ümraniye Belediyesi Dünya Çevre Günü Çocuk Şenliği düzenledi.

Ümraniye etkinlik meydanında yapılan şenliklerde çocukların çevre bilinci kazanması amacıya çalışmalar yapıldı. Çocuklardan oluşturulan gruplar, başlarındaki gözetmen eşliğinde çevreye duyarlı, çevreyi kirletmeyen çalışmalar yaptı. Kimi gruplar güneş enerjisinin kullanımıyla ilgili çalışmalar yaparken bazı gruplar da sebzelerin içindeki enerjiyi elektriğe dönüştürmek için çalıştı.

Çevreyi kirleten faktörlerin başında gelen ve doğada yüzyıllar boyunca çözülmeden kalabilen su şişelerinin ve pet şişelerin doğaya atılmayarak sanatsal faaliyetlerde kullanılabileceğini gösteren öğrenciler topladıkları su şişelerinden at, heykel ve kule yaptı. Etkinlik kapsamında yapılan okullar arası pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara ve okul müdürlerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, etkinlikte kurulan stantları tek tek ziyaret ederek çevreye duyarlı çalışma yapan öğrencilerin faaliyetlerini izledi. Öğrencilerin yaptıklarını ilgiyle izleyen Başkan Can, öğrencileri kutladı.

Dünya Çevre Günü Çocuk Şenliği ile ilgili açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Dünya Çevre Günü nedeniyle aynı gün olmasa bile çevre günü münasebetiyle mutlaka etkinlik yapıyoruz. Bütün okullarımızda bu çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Atık maddelerin ekonomiye kazandırılabilir olanlarıyla bir şeyler yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çevre bilincinin çocuklarımızda gelişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Sanayi devriminden sonra üretim yapan kapitalist kesim çevreyi iyi kullanmadı. Bunun dünya üzerinde kötü sonuçlarını görüyoruz. Bu kötü sonuçları nasıl iyiye çevirebiliriz. Tekrar dünyanın sağlıklı düzene kavuşmasını nasıl sağlayabiliriz. Nasıl sağlayacağız, yeni kuşaklara bu bilinci vermekle. Önemli olan genç kuşaklara çevre bilincini aşılaya bilmektir. Bu dünyanın bizden sonra gelecek insanlara lazım olduğunu unutmamalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA