Dünya Çevre Günü Çocuk Şenliği

Ümraniye Belediyesinin düzenlendiği Dünya Çevre Günü Çocuk Şenliği eski Ümraniye hizmet binası meydanında gerçekleştirildi.

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlendiği Dünya Çevre Günü Çocuk Şenliği eski Ümraniye hizmet binası meydanında gerçekleştirildi.

'Zehir Olmasın Gelir Olsun' sloganıyla düzenlenen şenlikte, kurulan heykel atölyesinde çocuklar geri dönüşümden elde edilen çeşitli pet şişelerle heykeller yaparken, yine çocukların yaptığı ürünlerin tanıtıldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Şenlikte konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, aynı gün olmasa bile bile Dünya çevre Günü nedeniyle etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, 'Bütün okullarımızda bu çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımızın okullarda yapmış olduğu özellikle atık maddelerin ekonomiye kazandırılabilir olanlarıyla bir şeyler üretmelerini sağlamaya çalışıyoruz. En önemlisi de çevre bilincinin çocuklarımızda gelişmesine yardımcı oluyoruz' dedi.

Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Biz ve bizden önceki kuşakların özellikle sanayi devriminden bu yana dünyanın üretim yapan, daha çok kazanmak için gayret eden büyük bir kapitalist kesim maalesef dünyadaki nimetleri, imkanları sorumsuzca kullandılar ve bugün kötü sonuçlarını dünya üzerinde görüyoruz. Şimdi diyoruz ki bu kötü sonuçları nasıl iyiye çevirebiliriz? Tekrar dünyanın sağlıklı düzene kavuşmasını nasıl sağlayabiliriz? Nasıl sağlayacağız? yeni kuşaklara bu bilinci vermekle. Önemli olan şu anda yeni ve genç kuşaklara çevre bilincini aşılayabilmektir. İsraf etmeden yaşayabilmeyi öğretmektir. Tükettiğimiz maddelerin atıklarının tekrar ekonomiye kazandırabilir olanlarını nasıl ekonomiye kazandırabiliriz? bilinci geliştirmektir'.

Şenlikte Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı mini bir konser verirken, çocuklar çevre temalı bilim-sanat atölyelerinde hünerlerini sergilerken, palyaçolar ve maskotlar ile güzel bir gün geçirdi.

Ayrıca ilçedeki okullarda yıl boyunca düzenlenen 'Atık Pil Toplama Yarışması'nda dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verildi.
Kaynak: AA