Denize Düşen Hamile Mülteci Kadın Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı

Balıkesir’in Ayalık ilçesinden Midilli’ye gitmek isteyen 60 mülteci kurtarıldı. Denize düşen hamile kadın, hastanede yapılan müdahalelerin ardından hayata tutundu.

Denize Düşen Hamile Mülteci Kadın Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı
Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde bindikleri şişme botla Midilli’ye gitmek isteyen Kongo, Eritre ve Gabon uyruklu 60 göçmen ölümden döndü. Radarla göçmenleri takip eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bir gemi ile İzmir Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki botlar, kısa sürede müdahale ederek, göçmenleri boğulmaktan kurtardı. Ancak göçmenlerin arasında bulunan 30 yaşındaki Emanuelle Wilson adlı 30 yaşındaki hamile kadın o sırada denize düştü. Yüzme bilmeyen kadın ekipler tarafından kurtarıldı. Çok su yuttuğu öğrenilen 7 buçuk aylık hamile kadın ekipler tarafından Cunda Adası’na getirildi.

Kıyıda bekleyen hamile kadına 112 ekipleri müdahale etti.

Karnındaki bebeğin de ölme ihtimaline karşı mülteci kadın Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan müdahaleler sonrasında hamile kadın ve karnında taşıdığı bebek kurtarıldı.

Hastanede insani yardımların yapıldığı hamile kadın ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Eren Akgöl, hamile kadının ve karnındaki bebeğinin zamanında yapılan müdahaleler sonrasında sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.



Hamile göçmen kadın, atlattığı travmanın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Ayvalık Devlet Hastanesi’nden alınarak İzmir’in Dikili ilçesindeki Göç İdaresi’ne gönderildi.
Kaynak: İHA