Çocuk Mahkumlardan 19 Mayıs Kutlaması

İzmir’in Aliağa ilçesinde Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuk mahkumlar için 19 Mayıs kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Çocuk Mahkumlardan 19 Mayıs Kutlaması
Etkinliğe İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Şakran Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Güneş Okur, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İzmir Barolar Birliği ve İnsan Hakları İzleme Kurulu Temsilcileri , İzmir Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü ile Kapalı Ceza infaz Müdürleri katıldı.

Cezaevi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Etkinlikte konuşma yapan Kurum Müdürü Vural Temür, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler diyerek, “Siz gençler Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu alabilecek şekilde nitelikli, bilgili, milli ve manevi değerlere sahip, düşünen, araştıran, üreten insanlar olarak buradan çıkıp özgürlüğünüze kavuşmanız için elimizden gelen çaba ve gayretin gösteriyoruz. Bu çerçevede kurumumuzda eğitim odaklı bir yönetim anlayışı benimsenmekte, çocuklarımız sabahtan akşama kadar bir okula gider gibi yarım kalan eğitimlerine devam etmekte; mesleki ,sosyal ve kültürel kurslar ile spor etkinlikleriyle zamanlarını geçirerek kişisel gelişimlerini artırmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından çocuk mahkumlardan oluşan halk oyunları ekibi tarafından zeybek oyunu ile Erik Dalı oynandı. Yine çocuk mahkumların yer aldığı gösteride akrobasi ve jimnastik hareketler sunuldu. Çocuk mahkumlar tarafından bağlama ve gitar eşliğinde mini bir konser verildikten sonra 10. yıl marşı ile program sona erdi.
Kaynak: İHA