'Cinsel İstismar Ve Suça İtilmiş Çocuk' Semineri

Yakakent ilçesinde 'Çocuğun cinsel istismarı, suça itilmiş çocuk, suç işlemiş çocuk' konulu seminer düzenlendi.

Yakakent Kaymakamlığınca Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen seminerde, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Mehmet Arı, sunum yaptı.

Çocuk istismarının önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Arı, ebeveynlerin çocuklarına, yabancılarla konuşmamayı, tanımadığı kişilerle aralarına sınır koymayı öğretmeleri gerektiğini söyledi.

Ebeveynin çocuğa sahip olduğu kaynaklarla orantılı bir yaşama alanı sağlaması gerektiğini dile getiren Arı, şunları kaydetti:

'Öğretmenlerin çocuklar üzerindeki etkisi küçümsenmeyecek kadar fazladır. Çocuklarımız kendisine sadece anne ya da babasını model olarak almaz. Bazen öğretmenini, bazen bir arkadaşını örnek alır. Burada öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. Öğretmenin öğrencisini tanıması gerekiyor. Suça itilmiş bir çocuk ya da suç işlemiş bir çocuk öğretmenin gözünde asla diğer öğrencilerden farklı olmamalı.'

Seminerde daha sonra psikolog Zeliha Şahin, katılımcıları bilgilendirdi.

Seminere Kaymakam Muhammet Tugay, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Gürkan Demir, İlçe Emniyet Amiri Murat Sarı ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA