Çin Ve BAE Askeri İş Birliğini Geliştirmek İstiyor

BAE Savunma Bakanı Bavardi ile Çin Savunma Bakanı Çang ve Çin Merkezi Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı Fan'ın yaptığı görüşmede askeri iş birliği ön plana çıktı.

Çin'de resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Pekin'de bulunan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma Bakanı Muhammed bin Ahmet el-Bavardi, Çin Savunma Bakanı Çang Vançuen ve Çin Merkezi Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı Fan Çanglong ile bir araya geldi.

Şinhua ajansının haberine göre, üç yetkilinin görüşmesinde, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin genişletilmesi konusu ele alındı.

Çin Merkezi Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı Fan, görüşmede Çin ve BAE arasındaki askeri iş birliğinin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek bu alandaki ilişkileri daha da ileri götürmek istediklerini söyledi.

BAE Savunma Bakanı Bavardi, ikili askeri iş birliğinin derinliğinin ve kapsamının artırılması için Pekin yönetimiyle iletişim ve iş birliğini geliştirmek istediklerini ifade etti.

Çin Savunma Bakanı Çang da askeri ilişkilerde iyi bir denge yakalandığını, bu iş birliğinin çeşitli alanlara yayılması ve genişlemesini istediklerini kaydetti.
Kaynak: AA