CHP'den Panzer Kazası Kurbanı Çocukların Ailesine Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve milletvekilleri, Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 Mayıs’ta polis panzerinin karıştığı kazada hayatlarını kaybeden iki çocuğun ailesini ziyaret etti. Ağbaba, konuyla ilgili rapor hazırlayacaklarını kaydetti.

CHP'den Panzer Kazası Kurbanı Çocukların Ailesine Ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin İstanbul Milletvekilleri Selina Doğan ve Onursal Adıgüzel ile İl Başkanı Mehmet Uğur ile birlikte, Silopi ilçesine gelerek, 4 Mayıs’ta, polis panzerinin bir eve girmesi sonucu hayatını kaybeden Furkan (6) ve Muhammed Yıldırım (7) adlı çocukların ailesini ziyaret etti. Baba Mesut Yıldırım ve olayın görgü tanıkları ile basına kapalı görüşen CHP’liler, evde de incelemelerde bulundu.

“Raporu kamuoyu ile paylaşacağız”

İnceleme ve görüşmelerinin ardından konuşan Ağbaba, “Mesut’a ailesine ve Şırnak’a başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin. Bu konuyu burada araştıracağız. Mesut, ailesi ve kaymakamla konuştuk. Ulaşabilirsek polis memuru ile cezaevinde konuşacağız. Araştırma yapacağız. Geçtiğimiz yıl başka yerde yaşanan olayları da inceleyeceğiz. Bununla ilgili detaylı bir rapor hazırlayacağız. Bu olayların yaşanmaması için önlem alınması için kamuoyunun dikkatini çekeceğiz. Hükümet ile paylaşacağız, partimiz ile paylaşacağız bu raporu. Tekrar hepinize çok geçmiş olsun. Ailenin her türlü yanında olacağız” dedi.



“Başkasının ciğeri yanmasın”

Baba Mesut Yıldırım ise, “Bu tür olaylar yaşanmasın. Bizim ciğerimiz yandı, başkasınınki yanmasın. Yetkililerden buna bir önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

CHP’liler, daha sonra Silopi Kaymakamı Savaş Konak ile de görüşerek, ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA