Beyoğlu Festivalleri Başladı

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: 'Gençlerimiz her zaman uyanık ve dinamik olacak. Biz onlara inanıyoruz. Bu gençleri biz 15 Temmuz'da da gördük. Gençlerimizi tebrik ediyorum. 19 Mayıs'ı kutlarken, bu bayramın içerisini gençler için doldurmak da bizim vazifemiz olmalı'

Beyoğlu Belediyesince düzenlenen ve 5 ay boyunca 11 farklı etkinliğin yapılacağı festivaller başladı.

Taksim Meydanı'nda ekim ayına kadar sürecek etkinliklerin ilki olan 'Gençlik Festivali' ve 'Açık Hava Sinema Günleri'nin açılışı gerçekleştirildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, açılıştaki konuşmasında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, hafta boyunca geçlere yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Türk milleti üzerine oynanan oyunların 19 Mayıs 1919'da boşa çıkarıldığını aktaran Demircan, 'Anadolu insanı yüzlerce yıldır bu coğrafyada yaşıyor. Anadolu, dünyanın en değerli ve en stratejik coğrafyası. Bu coğrafyanın kaderi üzerine hükmetmek elbette bizim namus borcumuz.' dedi.

Demircan, tarih içerisinde her zaman terörle ve bölücülükle mücadele edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Gençlerimiz her zaman uyanık ve dinamik olacak. Biz onlara inanıyoruz. Bu gençleri biz 15 Temmuz'da da gördük. Gençlerimizi tebrik ediyorum. 19 Mayıs'ı kutlarken, bu bayramın içerisini gençler için doldurmak da bizim vazifemiz olmalı. Onların kültür, sanat, bilim ve spor konularındaki becerilerini ve başarılarını Taksim'in orta noktasında göstermek istedik. Aylarca devam edecek festivallerde de bunu sürdüreceğiz.'

Öğrencilerin ve birçok davetlinin katıldığı açılışta, gençlerden oluşan müzik ve dans grupları da sahne aldı.

- 5 bin metrekare festival alanı

Taksim Meydanı’nda 5 bin metrekare alan üzerine kurulan festival ve etkinlik alanında, gündüz saatlerinde 'Beyoğlu Gençlik Festivali', akşam saatlerinde ise 'Açık Hava Sinema Günleri' 18-21 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

'Beyoğlu Gençlik Festivali'nde sivil toplum kuruluşları, yayınevleri, üniversiteler, öğrenci platformları, spor kurumları, geleneksel sanatlar ve el sanatları alanlarında faaliyet gösteren farklı katılımcılar yer alacak.

Festivalde konserler, dans gösterileri, DJ performansları, oyun ve çeşitli spor etkinlikleri de gençlerle buluşacak.

'Açık Hava Sinema Günleri' kapsamında ise 4 gün boyunca Türk sinemasının önemli eserleri gösterilecek. Gösterimlerin yanı sıra, ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcılarla söyleşiler yapılacak.

Taksim Meydanı, ekim ayına kadar 'Antika Festivali', 'Bilim Şenliği', 'Ramazan ve Yerel Tatlar Festivali' ve 'Sahaf Festivali' gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Kaynak: AA