Başbakan Yardımcısı Şimşek, Suudi Arabistan'da

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cidde’de 2. İslam Kalkınma Bankası Toplantısına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yapılan 42. İslam Kalkınma Bankası Toplantısına katıldı.

Amerika-Arap İslam Zirvesindeki çabalarından dolayı Suudi Arabistan’ı tebrik eden Şimşek, toplantının ardından otelin lobisinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şimşek, gerçekleştirilen toplantıda İslam ülkelerinin vatandaşlarının yararı için sürekli ve kapsamlı bir büyümenin gerçekleştirilmesi konusunda neler yapılması gerektiğinin ele alındığını söyledi.

Şimşek ayrıca, ülkelerin gelişmek için ihtiyaç duyduğu konularda İslam Kalkınma Bankasının sosyal ve finansal destek sağlamasının görüşüldüğünü dile getirdi.

Şimşek, yapılacak Amerikan-Arap İslam Zirvesi ile ilgili, Türkiye’nin barışın, güvenliğin, adaletin, istikrarın, ekonomik refahın ve her alanda sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanmasını istediğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, zirvenin önemli olduğunu belirterek bölgesel ve uluslararası işbirliği ve anlayışın geliştirilmesi için yaptığı çalışmalarından dolayı Suudi Arabistan’ı tebrik ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA