Barcelona'da İspanyol Bayraklı Protesto

Kent merkezindeki duvarlara yüzlerce İspanyol bayrağı yapıştırılarak, Katalonya'daki ayrılıkçı girişimler protesto edildi.

İspanya'nın doğusunda bulunan Katalonya özerk yönetimindeki bağımsızlık yanlısı girişimleri protesto eden bir grup genç, Barcelona kent merkezindeki duvarlara yüzlerce İspanyol bayrağı yapıştırdı.

Barcelona halkı bu sabah uyandığında sokaklarda yüzlerce İspanyol bayrağı gördü. Katalonya'daki bağımsızlık girişimlerini protesto etmek isteyen bir grup genç, kent merkezindeki Sant Cugat del Valles, L'Hospitalet de Llobregat ve Cornella gibi mahallelerin duvarlarını gece yarısı İspanyol bayraklı etiketlerle doldurdu. Grup aynı zamanda kentteki bazı önemli anıtlara da İspanyol bayrağı astı.

Katalonya polisinin yaptığı açıklamaya göre, eylemi düzenleyen kişiler, ellerinde 50 kadar İspanyol bayraklı etiketle yakalandı. Gençlerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacağı bildirildi.

Bu arada Barcelona belediyesi, vatandaşların da yardımıyla kısa sürede tüm İspanyol bayraklarını duvarlardan söktü.

Özellikle 2011'den sonra bağımsızlık yanlısı girişimlerle gündeme gelen Katalonya'da özerk yönetim hükümeti bu yıl eylül ayında bağımsızlık için referandum yapmayı talep ederken, İspanyol hükümeti Anayasa Mahkemesi aracılığıyla tüm ayrılıkçı girişimleri engellemeye çalışıyor.
Kaynak: AA