Bakırköy Meydanı'nda 30 Tonluk Tankerle Sıcak Süt Dağıtıldı

İstanbul Ziraat Odası, süt tüketimin arttırılmasına yönelik bilincin oluşturulması amacıyla Bakırköy Meydanı’nda 30 tonluk tankerle sıcak süt dağıttı. Vatandaşlar süt içebilmek için sıraya girerken, Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, sütün vereceği gücü kazanmak için çiğ sütün kaynatılıp içilmesi gerektiğini söyledi.

Bakırköy Meydanı'nda 30 Tonluk Tankerle Sıcak Süt Dağıtıldı
Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar ve İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir katıldı.

Etkinlikte vatandaşlara meydana getirilen tankerden sıcak süt dağıtıldı. Kurulan stantların önünde sıraya giren vatandaşlar bardak bardak taze süt içti.

Etkinlikte konuşan Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, artık marketlerde de günlük çiğ süt satılacağını belirterek, "Marketlerde yakın zaman içerisinde satılacak. Marketlerin raflarına bakıyorum marketlerin raf düzeni bu sütü alabilecek kapasitede. Özel olarak soğutucu koymalarına bile gerek yok. Bir süre sonra nasıl markalar kendi ticari soğutucularını koyuyorlarsa mevcut pozisyonda kazınılan alanı küçük köylü dolduramazsa orayı büyük endüstriler dolduracaktır. Sonra kimse ağlamasın. Ya küçük üreticiler akıllanacak kendi birliklerini kuracaklar alana inecekler ya da büyük endüstri dolduracak oraları birkaç ay içerisinde bu iş olacak" dedi.

Endüstriyel sütün özelliğini kaybettiğini dile getiren Dizdar "Endüstriyelin sattığı sütlerin artık süt özelliği yok. İnsanlar bunu biliyor içinden yağını alın kaymağını çekin yüksek basınç sıcaklık işleminden geçirin ondan sonra kutuya koyun altı ay raf ömrü verin bu şekilde süt olmaz. Üstelik lezzeti de tadı da yok. Bugün hepimiz tattık, hepimiz nihayet süt tadı aldık. Biz diyoruz ki çiğ süt satılıyor. Et sanki pişmiş mi satılıyor, ette bulaşmıyor da süt mü bulaşsın. Bu birilerinin kurdukları düzene karşı hareket. Küçük köylünün de bundan kazanması lazım. Eğer siz çocuklarınıza hakikaten sütün vereceği gücü kazandırmak istiyorsanız çiğ süt alıp bunu kaynatıp içirmek zorundasınız" dedi.

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir ise, "Birileri bu sütün her geçen gün artmasından rahatsız. Kim rahatsız olursa olsun kim sıkıntı çekerse çeksin bu çığ gibi büyüyor artık doğal sütü engelleyemeyecekler. Çünkü bir litre sütün içerisinde olması gereken her şey bu sütün içerisinde var" dedi.

Kaynak: İHA