Aydın'da 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Toplantısı

Aydın'da milli seferberlik programı kapsamında 'İş Sağlığı ve Güvenliği' toplantısı gerçekleştirildi.

SGK Aydın İl Müdürlüğü toplantı salonunda gazetecilere açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman, iş kazalarını sıfıra indirmek için milli seferberlik programı çerçevesinde 81 ilde 'İş Sağlığı ve Güvenliği' toplantılarının yapıldığını söyledi.

Karaman, iş sağlığı ve güvenliği alanında ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilmesi, sahadaki uygulamaların analiz edilerek sektöre özgü stratejilerin geliştirilebilmesi ve farklı sektörlerde yaşanan olumlu gelişmelerin yaygınlaştırılması amacıyla, büyükşehirlerden başlayarak tüm illerde bakanlık yöneticilerinin başkanlığında ziyaretlerin yapıldığını kaydetti.

Modern iş sağlığı ve güvenliği yaklaşımında önleyici ve sürekli iyileşmeye odaklı bir yapılanmanın olduğuna dikkati çeken Karaman, 'Bu anlayışı hayata geçirmek için öne çıkan ve vazgeçilmez olan husus ise güvenlik kültürüdür. Bakanlığımız, iş sağlığı ve güvenliğinin eğitime aktarılması sürecinde, mesleki eğitimin öneminin yanında, okul öncesinden başlayarak tüm yaşamını içine alan yaşam boyu öğrenmeyi hedeflemektedir.' dedi.

Çocuklara, gençlere ve çalışanlara tehlike ve riskleri önleme eğitimlerinin verilirken sağlık ve güvenlikle ilgili davranışlarının da öğretileceğine dikkati çeken Karaman, bu kapsamda yaşamın her noktasında iş yerlerinde sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesinin sağlanacağını dile getirdi.

İlde bazı inşaat firmalarını ziyaret edeceklerini ifade eden Karaman, iş sağlığı ve güvenliği koşullarının istenen seviyeye getirilebilmesinin işveren, çalışan, sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşlarının konuya olan hassasiyeti sahiplenmesiyle mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, İş Teftiş Kurulu Başmüfettişi Ali Yavuz, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mustafa Tülü, SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz ve İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi katıldı.

Kaynak: AA